Zimonjić: Prvi put smo rešili meč drugog dana

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2013, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjić: Prvi put smo rešili meč drugog dana

Teniser Srbije Nenad Zimonjić izjavio je danas u mestu Šarloa da svi treba da budu prezadovoljni rezultatom, što je Dejvis kup reprezentacija savladala Belgiju već posle drugog dana.

Nenad Zimonjić zamenio povređenog Viktora Troickog u singlu

 

Srbija je savladala Belgiju sa 3:2, u prvoj kolu Svetske grupe. Do pobede je došla juče, a danas su Boris Pašanski i Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Zimonjić izgubili sing mečeve.

 

"Bila je takva situacija da je bilo bolje da ja izadjem na teren nego da predamo meč. Zadovoljan sam kako je bilo. Kako je meč odmicao osećao sam se sve konfornije", rekao je Zimonjić koji je sa 0:2 izgubio od Stiva Darsisa.

 

On je istakao da je Srbija prvi put "završila posao posle drugog dana" od kada igra u Svetskoj grupi.

 

 

Selektor Bogdan Obradović čestitao je Borisu Pašanskom na prikazanoj igri protiv Davida Gofana.

 

"Ovo je njegov veliki povratak u tim. Meni je zaista drago zbog njega. On je 170 na sveti, ali to ne znači ništa, jer igra tenis kao da je među 30. Ubeđen sam da će se on vratiti među 50 na svetu", rekao je Obradović.

 

Prema njegovim rečima, Dejvis kup tim mu je pomogao da pronađe neke nove motive.

 

"Trenirajući sa Novakom, Viktorom, Nenadom mogao je da uspostavi neke nove vidike. Oni njega vole da vide u timu. Drago mi je da se sve ovako završilo", rekao je Obradović.

 

Selektor Dejvis kup tima Srbije istakao je da je Nenad Zimonjić odigrao izuzetan meč i pokazao da je u neverovatnoj formi za njegove godine.

 

"Zimonjić je 1976. godište i mnogi iz njegove generacije ne igraju. On je profesionalac i vrlo je odan reprezentaciji. Na ovaj način zaštitio je svog prijatelja Viktora Troickog koga da sam stavio, morao bi da preda meč jer ima problema sa zadnjom ložom", rekao je Obradović.

 

On je čestitao belgijskoj publici što je do kraja ostala da bodri svoj tim, iako je izgubio šanse za dalji plasman.

 

Srbija će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom duela između SAD i Brazila.
Pogledaj vesti o: Nenad Zimonjić,   Dejvis kup

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.