DVA LIDERA AL KAIDE UBIJENA U JEMENU

Izvor: Kurir, 05.Maj.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA LIDERA AL KAIDE UBIJENA U JEMENU

ABDAN - Dva srednje rangirana lidera Al Kaide ubijena su u vazdušnom napadu na njihovo vozilo u zabačenoj provinciji u Jemenu, domovini Osame Bin Ladena, saopštili su očevici.

Ministarstvo odbrane Jemena potvrdilo je da su dva lidera Al Kaide ubijena u provinciji Šabva u kojoj je ova teroristička mreža aktivna kao i da se radi o dva brata - Musaidu i Abdulahu Mubarak al-Dagariju.

Posebnih detalja nema osim da je njihov "automobil prolazio kroz oblast Abdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u provinciji Šabva kada ga je pogodio projektil ispaljen na njega. Automobil se zapalio i potpuno izgoreo, a kasnije smo saznali da su unutra bile dve osobe", rekao je Rojtersu jedan očevidac koji nije želeo biti imenovan.

Ministarstvo odbrane Jemena saopštilo je da su ova dva brata opasna i da su ubijena "tokom potere snaga bezbednosti koje su htele da ih uhapse"

Dva brat su optužena za umešanost u nedavne bombaške napade.

Neki stanovnici su ispričali da su videli bespilotnu letilicu u vreme ubistva, a neki da su videli projektil i zatim čuli eksploziju.

Američka ambasada u Jemenu za sada nema komentar na pitanje da li je Vašington umešan u ovaj napad.
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.