Vojvodina daje 30 miliona parovima za kupovinu kuća na selu

Izvor: RTS, 07.Feb.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina daje 30 miliona parovima za kupovinu kuća na selu

Supružnicima i vanbračnim parovima Vojvodina je ponudila 30 miliona za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.
Za dodelu tih sredstava je Zavod za ravnopravnost polova raspisao javni konkurs, a cilj je unapređenje ekonomskog položaja žena kroz vlašništvo nad nekretninama, razvoj seoskih sredina i bolji natalitet i demografija a bračni i vanbračni partneri za ovaj pokrajinski novac mogu konkurisati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 15. aprila.
Najveći iznos za koji se može konkurisati je milion dinara, a prijavu mogu podneti supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, uz uslov da su sa teritorije Vojvodine.
Pravo učešća imaju supružnici i partneri od kojih je bar jedan u radnom odnosu, a jedan od njih mora biti mlađi od 40 godina.
Uslov je da nisu vlasnici ni suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da nisu u srodstvu sa prodavcem nekretnine, a i da nisu pravosnažno osuđivani i da ne duguju za poreze i doprinose.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.