Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 11:43

Trgovac nekretninama sudi Zvezdi: Karijeru počeo nameštanjem utakmice, danas među cenjenim arbitrima

Delegiran arbitar za susret u Tiraspolju

Feliks Cvajer, iskusni nemački arbitar, delegiran je za glavnog sudiju na susretu Šerifa i Crvene zvezde.

Delilac pravde sa zavidnim stažom, od 2012. godine je među internacionalcima sa FIFA znakom, a tokom bogate karijere ustalio se među arbitrima koji uvažavaju najveće poverenje UEFA. Ipak, iako je sudio brojne duele od velikog značaja, od početka karijere do danas prate ga kontroverze.

Cvajer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je 2005. godine bio umešan u skandal oko nameštanja utakmica čiji je glavni akter bio sudija Robert Hoizer i tom prilikom suspendovan je na šest meseci, pošto je dokazano da je prihvatio mito od 300 evra. Ovaj incident dugo je držan u tajnosti, dok ga nisu otkrile novine Di Cajt koje su objavile tajne dosijee iz Fudbalskog saveza Nemačke.

Od pomenutog skandala do danas 40-godišnji sudija je napravio niz koraka u karijeri, međutim kontroverze ga nisu zaobilazile ni kasnije, a poslednja u nizu bila je vezana za suđenje na susretu Čelsija i Rena u okviru Lige šampiona kada je optužen od strane dela javnosti da je odlukama znatno pomogao londonskom klubu da stigne do pobede. Domaćn je taj susret dobio sa 3:0, a mrežu Francuza načeo je Verner, dvostruki strelac sa bele tačke. Drugom jedanaestercu prethodio je i crveni karton koji je dobio Estevao.

Uz sudijski posao, Cvajer se bavi i prodajom nekretnina, a pomoćnici uz aut-linije u Moldaviji će mu biti sunarodnici Rafael Foltin i Štefan Lup.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.