Stranci preuzimaju važan deo grada - za kvadrat 4.200 EUR

Izvor: B92, 21.Mar.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranci preuzimaju važan deo grada - za kvadrat 4.200 EUR

Split -- Grad Split odrekao se prava prvoga kupca u delovima značajnih nekretnina u svom istorijskom jezgru.

Reč je o više od 900 kvadratnih metara u kući Nakić na dnu Pjace, kao i poslovnog prostora od 125 kvadrata u palači Cindro, vrednih ukupno najmanje 20 miliona kuna.

Pa iako je zaključak o odricanju prošao tek na sednici Gradskog veća koja se održala danas, novi vlasnici već su upisani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zemljišnim knjigama.

Luksuzni apartman na drugom spratu palate Cindro kupila je kompanija "Vila Nepos" registrovana u Splitu, čiji je direktor Majkl Denis O`'Mahoni, investitor iz Sjedinjenih Američkih Država, kvadrat platio najmanje 4.200 evra.

Prema informacijama koje je Slobodna Dalmacija neslužbeno dobila, on je odlučio da apartman opremi novim nameštajem koji je naručio u Italiji, pa će nastaviti da se bavi iznajmljivanjem ove vredne nekretnine, koja se na tržištu reklamira kao "Rezidencija maršala Marmonta", po svom najpoznatijem podstanaru koji je tu noćio početkom 19. veka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.