Reforma poreza na imovinu: Popisane nekretnine u 44 opštine u Srbiji

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reforma poreza na imovinu: Popisane nekretnine u 44 opštine u Srbiji

Beograd -- U okviru programa švajcarske vlade "Reforma poreza na imovinu" završen je popis nekretnina.

Krajem avgusta biće proglašeno pet najuspešnijih opština koje će Švajcarska nagraditi sa miliona franaka.

Po završetku popisa nekretnina u 44 opštine u Srbiji, u poresku evidenciju upisano je oko 100.000 objekata, rekla je Tanjugu Jelena Holcinger, stručnjak na programu švajcarske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Reforma poreza na imovinu", uz čiju podršku je sproveden popis.

"Popisivači koji su šest meseci radili, proveravali su da li se stvarno stanje na terenu poklapa sa onim koje se plaća na ime poreza na imovinu. Pokazalo se da veliki broj lokalnih samouprava ima problem sa neažurnim podacima, netačnim adresama...", kaže Holcinger, dodajući da se ovi podaci odnose samo na kuće i stanove, bez zemljišta, garaža i drugih objekata.

U lokalnim samoupravama gde se radio popis imovine, prihodi od poreza na imovinu fizičkih lica iznosili su u prošloj godini 2,9 milijardi dinara.

To je, kaže ona, za oko 230 miliona dinara više u odnosu na 2017. godinu. Holcinger najavljuje da će krajem avgusta biti proglašenje pet najuspešnijih opština u proširenju obuhvata poreza na imovinu, koje će švajcarska vlada nagraditi sa milion franaka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAVRŠEN POPIS NEKRETNINA U poresku evidenciju uvedeno 100.000 objekata

Izvor: Blic, 06.Avg.2019, 09:02

U okviru programa švajcarske vlade "Reforma poreza na imovinu" završen je popis nekretnina, a krajem avgusta biće proglašeno pet najuspešnijih opština koje će Švajcarska nagraditi sa miliona franaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.