RAJ ZA NEMAČKE PENZIONERE Nemci sve češće kupuju nekretnine u Bugarskoj

Izvor: Blic, 23.Okt.2017, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RAJ ZA NEMAČKE PENZIONERE" Nemci sve češće kupuju nekretnine u Bugarskoj

Bugarski dnevni list "Trud" navodi da nemački penzioneri sve više istiskuju Britance kada je u pitanju kupovina nekretnina u Bugarskoj, prenosi BTA.

Navodi se da je Bugarska finansijski raj za starije Nemce, koji bi kod kuće jedva sastavljali kraj sa krajem sa 958 evra, što je prosečna penzija za 15,9 odsto od skoro 21 miliona penzionera koliko ih ukupno ima u Nemačkoj.

Nemačka televizija RTL navodi da penzioneri sa tim novcem mogu da bogato žive u Bugarskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pošto su u toj zemlji cene hrane upola niže nego u Nemačkoj, a nekretnine su još jeftinije.

Navodi se da za razliku od brojnih Rusa koji kupuju vikendice u Bugarskoj da bi zaradili njihovim izdavanjem, Nemci više vole da cele godine žive tu, pošto ih ne zanima, ni hortikultura, niti turizam, već samo žele da tu troše svoje penzije i uživaju u životu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.