Presuda suda BiH nije utemeljena u zakonu

Izvor: Cafe.ba, 20.Jul.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda suda BiH nije utemeljena u zakonu

BANJALUKA - Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas Srni da će biti uložena žalba na prvostepenu presudu Suda BiH kojom se utvrđuje prvao svojine BiH na nekretnine na području Han Pijeska, jer ta presuda nije utemeljena u zakonu.

Kasipović je precizirao da će žalba na presudu biti uložena u zakonskom roku, u narednih mjesec dana.

Ministar pravde Republike Srpske naglašava da postoje i drugi načini kojima bi se onemogućilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kršenje zakona.

"Jedna od mogućnosti je da Pravobranilaštvo BiH, koje zastupa Ministarstvo odbrane BiH u ovom postupku, povuče svoju tužbu. Druga mogućnost je da Sud BiH stavi van snage odluku koju je donio, a treća je da visoki predstavnik u BiH proglasi ništavnom odluku o zabrani raspologanja državnom imovinom", naveo je Kasipović i dodao da bi se na taj način izbjegla sadašnja situacija i omogućilo provođenje zakona.

Govoreći o strukturalnom dijalogu o reformi pravosuđa u BiH, Kasipović je rekao da je strukturalni dijalog neophodan i da nema razloga da se od ovog procesa odustane.

"To smo konstatovali i sa predstavnicima Evropske komisije, kod kojih smo imali visok stepen razumijevanja. Sa njima smo se saglasili i da u dosadašnjih sedam sesija ovog dijaloga nisu postignuti očekivani rezultati", rekao je Kasipović.

On je istakao da je potrebno, ukoliko se želi postići uspjeh u strukturalnom dijalogu, adresirati aktivnosti i odgovornost tamo gdje i spadaju.

"To su ministarstva pravde u BiH i pravosudna komisija Brčko distrikta. Dakle, ako budu razgovarali i donosili odluke oni na kojima je odgovornost, onda možemo očekivati značajni pomak u strukturalnom dijalogu", dodao je Kasipović.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.