Povećana prodaja nekretnina u skupim rizortima

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana prodaja nekretnina u skupim rizortima

Podgorica -- Brojni vlasnici skupih nekretnina odlučuju se na njihovo iznajmljivanje, dok ih neki raniji kupci prodaju jer im je tržišna vrednost poslednjih godina veća.

Predstavnici kompanija objašnjavaju da se cene nekretnina u rizortima kreću od nekoliko stotina hiljada evra, pa do 15 miliona evra, koliko stoje brendirane One&Only vile s privatnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plažama u rizortu Portonovi, od kojih je nekoliko već rezervisano.

Iz kompanije Adriatic Marinas kažu da turističko naselje Porto Montenegro u Titvu u ponudi ima stanove različitih kategorija, od studio apartmana do penthausa.

"Zadovoljni smo dosadašnjom sezonom kad je reč o prodaji nekretnina, a praksa pokazuje da dosta vlasnika odlučuje da kupi stan nakon što neko vreme boravi u našem nautičkom naselju i marini", objašnjavaju iz Adriatic Marinas.

U Porto Montenegru trenutno su na tržištu apartmani u tri stambene objekta, od čega su dva u sastavu hotela Regent i zgrada Elena koja će biti otvorena za nekoliko nedelja. Studio apartmani kreću se od 269.625 do 283.625 evra, jednosobni su od 281.625 do 611.225 evra, dok trosobni apartman stoji nešto više od milion evra.

Najviše njihovih klijenata dolazi iz Ukrajine, Rusije, Velike Britanije, Turske, Nemačke, Poljske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali ima zanimanja i iz zemalja regije.

Neki kupci stanove preprodaju nakon nekoliko godina jer se stan kupljen pre pet godina u Porto Montenegru sada može prodati i za 20 odsto višu cenu nego 2014. godine.

Takođe, brojni vlasnici stanova u Porto Montenegru dok nisu u Tivtu svoje stanove iznajmljuju i tako ostvaruju značajan prihod.

Do sada je prodato gotovo 300 nekretnina. Vlasnike je dobilo oko 90 odsto stanova u novoizgrađenom Marina naselju, a u tom delu Luštica Baya trenutno su dostupni stanovi po ceni od 336.000 evra, što je najniža cena za jednosoban stan.

Za porodične kuće i vile cena se kreće od 850.000 do dva miliona evra za luksuzne Azara vile.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.