PRODAJU KUĆE ZA JEDNU KUNU: Hrvati u velikoj krizi, evo koji su uslovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRODAJU KUĆE ZA JEDNU KUNU: Hrvati u velikoj krizi, evo koji su uslovi

Podravska opština Legrad u Hrvatskoj raspisala je konkurs za prodaju nekretnina u njenom vlasništvu, a moguće je dobiti kuću po ceni od jedne kune ako prijavljeni zadovoljava uslove konkursa.

Uslovi su da su osobe mlađe od 40 godine imaju najmanje srednju stručnu spremu i da su stanovnik opštine Legrad, ili ako nisu, da u roku od tri godine svoje boravište prijave u opštini.

Isto tako, bar jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od prijavitelja, supružnika ili životnih partnera, mora imati stalna primanja.

Ima još uslova koji se moraju zadovoljiti da bi se kupila nekretnina za jednu kunu, a celi konkurs dostupan je na veb stranici Opštine Legrad i važi do kraja ovog meseca.

Ukoliko osoba ne ispunjava uslove, a želi kupiti jednu od 19 jedinica, početna cena kreće se od nešto više od 5.000 kuna pa sve do 100.000.

- Svi oni koji nemaju uslove za povlašćenu kupovinu mogu kupiti nekretnine po navedenim cenama i odabraće se najviša ponuđena ponuda. U sklopu mera za poboljšanje demografske slike naše opštine, moguće je do nekretnina doći i po ceni od jedne kune. No, to uključuje i neke uslove, a najvažniji od svih je da ljudi koji kupe tu nekretninu u njoj planiraju da žive i ostanu u našoj opštini - rekao je Ivan Sabolić, načelnik Opštine Legrad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.