Ovi kompleksi luksuznih nekretnina mijenjaju svijet nekretnina na Balkanu

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovi kompleksi luksuznih nekretnina mijenjaju svijet nekretnina na Balkanu

PODGORICA - Luksuzne nekretnine koje su rezervisane za najelitnije grupe su davno pokorile zapadnoevropske zemlje, ali su svoju turu započele i senzacionalnom brzinom na Balkanu.

Rast i razvoj pomenute grane stambenih i poslovnih jedinica na poluostrvu je toliko vidljiv i značajan da je brzo odjeknuo i svijetom. Iz tog razloga sve veći broj investitora i kupaca nekretnina iz svih krajeva svijeta ima želju da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dio senzacionalnih projekata iza kojih stoje najzvučnija imena iz svijeta arhitekture i inženjerstva. U nastavku teksta saznajte koji kompleksi nekretnina na Balkanu imaju status najluksuznijih i koje nekretnine imaju potencijal da to postanu.

Porto Montenegro - dragulj Mediterana

Porto Montenegro je ekskluzivno nautičko naselje koje ujedno predstavlja najsjajniju sliku crnogorskog uspjeha kada je riječ o nekretninama. Riječ je rezidencijalnoj jedinici koja po definiciji predstavlja sinonim za prestiž. Naseljuju ga porodice i osobe koje dijele isti sistem vrijednosti, a koje se odnose na miran životni stil na najvišem nivou. Roditelji su posebno oduševljeni sistemom obrazovanja koji njihova djeca u ovoj zajednici mogu da dobiju. Riječ je o internacionalnom obrazovanju u međunarodnoj školi koja nudi i niz impresivnih aktivnosti koje pospješuju pravilan mentalni i fizički razvoj.

Vlasnici jedinica u Porto Montenegru su ujedno i uživaoci mnogobrojnih benefita, poput bogatog kalendara dešavanja koje uključuju životni stil, umjetnost, šoping, zabavne događaje i regate. Osim toga, same nekretnine su vrijedna investicija u budućnost s obzirom da njihova tržišna vrijednost može samo da raste. U ponudi su jednosobni, dvosobni, trosobni stanovi i lukusuzni penthausi. Svaka od ovih jedinica pruža osjećaj neprikosnovenog komfora i luksuza što potvrđuje činjenica da svi stambeni objekti na raspolaganju imaju bazene, recepciju i obezbjeđenje.

Osim toga, naročito popularan razlog naseljavanja je pogled na more i planinu kao i hotelska usluga u rangu od pet zvezdica. Ipak, ovo je samo početak uspjeha Porto Montenegro naselja koje u budućnosti planira izgradnju golf kluba, heliodroma, konjičkog i polo centra. Ako se objedine sve prednosti života na ovakvom mjestu Porto Montenegro cijene stanova govore o njihovoj realnoj vrijednosti.

Beograd na vodi - najuzbudljiviji razvojni projekat prijestonice

Belgrade Waterfront, odnosno Beograd na vodi, predstavlja jedan od urbanih centara na Balkanu u koje je najviše uloženo. Pokrenut je od strane građevinske i investicione kompanije Eagle Hills koja je isključivo fokusirana na brzorastuća i perspektivna tržišta. U projekat je uloženo 3 milijarde američkih dolara, a cijeli kompleks se prostire na nevjerovatnih 1,8 miliona kvadratnih metara. Glavni plan ovog centra se odnosi na razvitak pješačke zone koja će mu dati poseban šarm.

Ovaj razvojni projekat ima za cilj da postane novi epicentar urbanih stambenih i poslovnih jedinica. Osim toga, u planu je da istovremeno Beograd na vodi bude prva asocijacija na šoping ekskluzivnih razmera kada se govori o Balkanu. Ovdje će se naći prestižni hoteli koji svojom uslugom pariraju najuspješnijim svjetskim smještajnim jedinicama, muzeji i galerije. Međutim, plan obuhvata i mnogo širu sliku s obzirom da teži da postane i najbolji kompleks za porodični život, te će obuhvatati i moderne zdravstvene centre kao i obrazovne institucije visokog ranga.

Beograd na vodi se sastoji od nekoliko stambenih objekata među kojima je prvi BW Residences čiji prefinjen dizajn i najviši nivo kvaliteta materijala garantuje udobnost i najviši životni standard svim stanarima. Glavna prednost kompleksa je pogled na rijeku i gradski pejzaž u srcu Beograda. Takođe, diverzitet stilova i pravaca u izgradnji, kao i enterijeru pomaže da i najzahtjevniji kupci pronađu svoj komad raja. Belgrade Waterfront svojim izgledom i sadržajem predstavlja ponudu za sve generacije koje žele da pametno investiraju u srpsko tržište nekretnina.

Tračke Litice - savršen spoj luksuza i harmonije

Mesto Kavarna je jedno od najpoznatijih ljetovališta na obali Crnog mora u Bugarskoj. U okviru samog ljetovališta se nalazi rezidencijalni kompleks - Tračke litice. Naziv kompleksa je opravdan s obzirom da je cijeli uokviren zapanjujućim strmim liticama i prostranim Crnim morem. Smještaj se nalaze u dva odvojena, mirna sela koja su odvojena blistavim jezerom i koja nude impresivan pogled na more.

Selo Marina se sastoji od 64 apartmana koja se nalaze na vrhu litice, dok je Hilside selo smešteno na nadmorskoj visini od 1150 metara sa 87 apartmana dizajniranih u obliku polumjeseca smještenih oko tri beskonačna bazena. Tračke litice su osmišljene tako da pruže dramatičan kontrast između očuvane prirodne ljepote, tirkiznog mora i strmih obalskih listica kao i savršenog arthitektonskog poduhvata. Zvijezda kompleksa je golf teren koji zadovoljava najviše svjetske standarde.

Svi koji riješe da investiraju u jedan od imovinskih posjeda u Tračkim liticama ostvaraju niz prednosti: popust u iznosu od 20% u restoranima rizorta, korišćenje teniskog terena i SPA centara, mogućnost porodičnog članstva u golf klubu i pogodnosti smještaja za prijatelje. Ovo je ujedno jedan od najboljih idejnih poduhvata kada je reč o nekretninama u Bugarskoj.

Ovo su samo neki kompleksa nekretnina koje su zaludjele svijet, a nalaze se na Balkanu. Uz razvoj turizma i ostalih privrednih grana, ovakav način gradnje prijeti da postane i daleko prisutniji. Uz adekvatan pristup i planiranje budućnosti na vrijeme, mogu se donijeti sjajne odluke kada je kupovina nekretnina na Balkanu u pitanju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.