O BG na vodi sanjaju i Amerikanci: Dve kule rasprodate

Izvor: B92, 09.Avg.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O "BG na vodi" sanjaju i Amerikanci: Dve kule rasprodate

Čikago -- Za tržište nekretnina u Srbiji i mogućnosti investiranja i kupovine stanova u "Beogradu na vodi" interesuju se i agenti za nekretnine s druge strane Atlantika.

Za stanove u "Beogradu na vodi" zanimaju se i agenti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Priličan broj agenata za nekretnine srpskog porekla koji žive u Čikagu i okolini okupio se na prezentaciji o investiranju u nekretnine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji i saradnji između agenata za nekretnine iz Srbije i Sjedinjenih Država, koja je krajem jula održana u čikaškom restoranu "Skadarliya", prenela je Srpska televizija u SAD.

Prestavnici kompanije "Universal Commercial Capital" (UC C) iz Kalifornije, suorganizatori ovog događaja, održali su prezentaciju o "Beogradu na vodi" i mogućnostima kupovine nekretnina na tom projektu.

Oni su izložili program kreditiranja državljana Amerike ukoliko žele nekretninu u "Beogradu na vodi", pri čemu je direktor UCC-a, Erik Tran, koji dugi niz godina uspešno posluje na više kontinenata, istakao da njegova kompanija nudi povoljne kredite u Americi za srpske državljane za kupovinu stanova u ovom elitnom stambenom kompleksu.

Slaviša Pešić, direktor agencije za kupoprodaju nekretnina “Riznica” iz Niša i potpredsednik stručnog saveta “Klaster Nekretnina”, upoznao je učesnike skupa sa kvalitetima koje Srbija ima i objasnio zašto je dobro investirati u nekretnine u Srbiji.

Pešić je, takođe, pozvao kolege iz SAD na konferenciju "Nauči da uspeš", koja je već postala brend poznat u svetu nekretnina, a koja će se po četvrti put održati u aprilu 2019. godine u Beogradu.

Cilj prezentacije je bio da se uspostavi poslovna saradnja agenata srpskog porekla iz države Ilinois i agenata iz Srbije. Prvi preduslov za to je već ispunjen, budući da je udruženje agencija za nekretnine iz Srbije, "Klaster nekretnine", potpisalo ugovor o saradnji sa Nacionalnom Asocijacijom Relatora iz SAD (NAR), čime se pridružilo najvećoj asocijaciji agenata nekretnina na svetu.

Time je potvrđeno da je kodeks etike koji se primenjuje u Srbiji usaglašen sa kriterijumima koje imaju trgovci nekretninama u SAD i omogućena je direktna saradnja između trovaca nekretninama dve države na najvišem profesionalnom nivou.

Srpska televija iz SAD dodaje da će uskoro mreža agenata za nekretnine i iz Srbije i nekoliko udruženja iz Ilinoisa potpisati ugovore o saradnji i omogućiti svojim klijentima viši nivo usluga.

Događaj su organizovala udruženja iz Čikaga - Ilinois Realtors i "Mainstreet organization of Realtors", uz podršku "Chicago Assoiation of Realtors" i "North Shore Association of Realtors", a iz Srbije agencija “Riznica”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.