Nekretnine pokojnika na meti prevaranata u Bugarskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2020, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekretnine pokojnika na meti prevaranata u Bugarskoj

U Bugarskoj je otkrivena grupa prevaranata koji su pomoću lažnih venčanih listova dolazili do nekretnina i drugih dobara umrlih osoba.

Policija je uhapsila šest osoba koja su za pet godina došle do 15 nekretnina vrednosti 500.000 evra.

Među uhapšenima su jedan policajac koji je nalazio podatke i jedan gradski fukcioner Sofije.

Uloga policajca je bila da nađe stare ili nedavno umrle >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osobe s vrednim nekretninama i novcem, a gradski funkcioner je iz registra brisao potencijalne naslednike i izdavao falsifikovane venčane listove, navelo je tužilaštvo za organizovani kriminal.

Jedna od izmišljenih venčanica navodno je bila izdata u Rusiji.

Prestupnici su vodili računa da žrtve nemaju blisku porodicu.

"To je neuobičajena šema malverzacija s nekretninama", izjavio je šef istrage Dimitar Petrov.

Grupa prevaranata je otkrivena pošto je jedan od njih, prerušen u ženu, u sredu pokušao da podigne 600.000 leva (300.000 evra) iz jedne banke u Sofiji da bi gotovinom kupio stan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.