Najveći posao s nekretninama u istoriji: Za skladišta 18,7 milijardi dolara

Izvor: B92, 09.Jun.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći posao s nekretninama u istoriji: Za skladišta 18,7 milijardi dolara

Njujork -- Američki Blekston, jedna od najvećih svetskih kuća za upravljanje privatnim kapitalom, sklopio je najveći posao sa nekretninama u istoriji.

Od singapurske kompanije GLP, drugog najvećeg vlasnika logističkih nekretnina u SAD, preuzeli su američki portfolio skladišta za 18,7 milijardi američkih dolara, piše Blumberg.

Nova akvizicija biće tek deo ukupne vrednosti nekretnina u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blekstona.

Prema podacima iz aprila, u nekretninama širom sveta držali su ukupno 512 milijardi dolara.

Komplekse skladišta kupljene od GLP-a, koji se prostiru na 54 miliona kvadratnih metara, donedavno je koristio Amazon, kao i ostali onlajn trgovci za skladištenje naručene robe.

"Logistika je naša najveća globalna investicijska šema i radujemo se nadograđivanju našeg trenutnog portfolija u svetlu rastuće potrebe e-trgovačkog sektora", kazao je Ken Kaplan iz Blackstone Nekretnina, preneo je portal SEEbiz.

Po svemu sudeći, imaju čemu da se raduju pošto je uspon Amazona i sličnih e-trgovaca značajno povećao potražnju za skladišnim prostorima, navodi portal.

Budući da je u prvim mesecima ove godine zabeležen porast online kupovine od 3,6 posto u odnosu na zadnje mesece 2018, s ukupnim prometom od 137,7 milijardi dolara, i ostale investicione kuće priključuju se novom trendu.

Tako je, na primer, Berkshire Hathaway, poznati ulagač Vorena Bafeta, uložio 860 miliona dolara u deonice Amazona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJVEĆI POSAO S NEKRETNINAMA U ISTORIJI Za skladišta 18,7 milijardi dolara

Izvor: Blic, 09.Jun.2019

Američki Blekston, jedna od najvećih svetskih kuća za upravljanje privatnim kapitalom, sklopio je najveći posao sa nekretninama u istoriji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.