Najjeftiniji objekat u Srbiji - država prodaje kuću za 1.500 evra

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 17:36

Najjeftiniji objekat u Srbiji - država prodaje kuću za 1.500 evra

Subotica -- Među 28 nekretnina u 11 opština i osam gradova Srbije, koje je oglasila za prodaju, Republička direkcija za imovinu najmanje ceni kuću u Bajmoku.

Za ovu kuću kod Subotice traži samo 1.554 evra.

Reč je o staroj i oronuloj kući koja ima 47 kvadrata, ali u ovu cenu "ulaze" i pomoćna prostorija od 11 kvadrata kao i dvorište od gotovo dva ara. Okružena je drugim, mahom novim i sređenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kućama, a nalazi se u Trumbićevoj ulici, gotovo u centru Bajmoka, piše Blic.

"Za 33 evra po kvadratu vredi razmisliti, s obzirom na to da uz kuću idu lep plac i pomoćna prostorija", kaže Milan K. iz Bajmoka, koji živi nedaleko od kuće oglašene na prodaju.

Kako navodi, ima već decenija, a možda i više da u toj kući niko ne živi, sem pokoji beskućnik koji se u nju skloni. "Svi bi voleli da se to proda i da neko raskrči i uredi taj plac jer postaje izvor zaraze, a mi ne možemo ništa".

Sličnog mišljenja su i druge komšije imanja u bajmočkoj Trumbićevoj ulici, koje se nadaju da će neko u povoljnoj računici naći interes da kupi kuću.

Ona je u vlasništvu države, u čijim je "rukama" odavno. Verovatno zbog prethodno nerešenih vlasničkih odnosa.

"Makar da je novi vlasnik sruši ili obnovi, da napravi magacin ako ništa drugo, samo da redovno kosi travu i da se tu ne legu pacovi i miševi, sa kojima i mi posle muku mučimo ", dodaje komšinica Eržika.

Ulica u kojoj je i kuća oglašena za prodaju, kako navodi, izlazi pravo na školu i pijacu, u centar sela.

"Inače, cena nekretnina i u Bajmoku skače i ovo je stvarno povoljno. Svi navijamo da dobijemo novog komšiju i da se ovo ruglo sredi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.