Izvor: Soko-zabava.info, 01.Sep.2022, 10:27

Izdavanje stanova – Obrenovac je iz mnogo razloga pravi izbor

Svdoci smo činjenice da cena nekretnnina nikada nije bila viša. Neko je skoro iz šale, objavio na društvenim mrežama zanimljivo poređenje – vila u primorskom španskom gradiću košta 350 000 eura, a vila na Veterniku, kraj Novog Sada 450 000 evra. Da nije istinito bilo bi smešno!

Inflacija je sve veća, cene svega sve više, a plate stoje i ko bi se, pod takvim uslovima usudio da podigne kredit. A čak i kada biste podigli kredit, za nekretninu sasvim prosečne kvadrature, morali >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << biste ili da narednih godina živite na hlebu i vodi ili da kredit otplaćujete još deset godina nakon sopstvenog pogreba.

Vodeći gradovi po cenama nekretnina su uvek veći centri – Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac. Taman kad se činilo da su cene nekretnina posle pandemije prestale da skaču, pojavile su se izbeglice iz Rusije i Ukrajine, pa je i kirija za iznajmljivanje stanova dosegla najviše domete do sada. Nekome ko tek treba da studira ili je poslom vezan za neki grad ili planira porodicu, ovo može predstavljati veliki problem. Odavno masovno stavnovništvo gravitira ka ključnim centrima i tu se ništa neće promeniti. Iako situacija deluje bezizlazno, ljudi su se snašli – manje opštine oko velikih gradova su spas.

Zdrava sredina i mir, redovne linije prevoza ii pristupačne cene nekretnina su ono što svima deluje privlačno. Malo ko danas može da priušti stan, a još teže kuću, sasvim prosečne kvadrature, za, recimo, četvoročlanu porodicu u nekom pristojnom beogradskom naselju. Međutim, Lazarevac, Stara Pazova, Obrenovac su sjajna opcija.

Obrenovac je jedna od opština u okolini glavnog grada i nalazi se na samo pola sata od centra Beograda. Vrlo lepo mesto, okruženo prirodom, mirno i porodično. Poslednjih decenija je u ekspanziji iz već pomenutih razloga. Nakon velikih poplava, Obrenovac je ponovo izgrađen. Nove zgrade u starom mirnom okruženju primamljive su mnogim porodicama zbog odgoja dece i mnogim studentima zbog mira koji im je potreban. Činjenica je da ova opština njie odcepljena, tj, da srazmerno situaciji i kretanju cena na tržištu, cene nekretnina rastu i u Obrenovcu, ali je to opet prihvatljivo za prosečna primanja prosečnih građana.

Iz Obrenovca dalje vode putevi duž Save i Drine do Šabca, Lazarevca, Valjeva. Ova opština je u ekonomskom, kulturnom i u pogledu obrazovanja, vrlo razvijena, pa nudi mnoge mogućnosti i što se tiče podizanja porodice i kada je u pitanju školovanje i u pogledu zaposlenja. Ukoliko ste student, ne bi trebalo da se brinete, u Obrenovcu postoji veliki broj klubova, diskoteka, splavova, pozorišta, bioskopa,…

Za sve rekreativce naročito je primamljivo to što se u ovom gradu nalazi i veliki broj parkova, bazena, sportski centar i pregršt izletišta, koja garantuju miran, harmoničan i zdrav život. Opština Obrenovac je taman dovoljno velika da se svuda može stići pešaka bez tenzije, gužve i guranja po gradskom prevozu. Zato se ovde „tope“ nekretnine. Obrenovac postaje skladna urbana opština zahvaljujući ljudima koji su na vreme uvideli sve njegove prednosti a izdavanje stanova u Obrenovcu nikad aktuelnija tema.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.