Ilok prodaje 26 nekretnina u vlasništvu grada

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2019, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilok prodaje 26 nekretnina u vlasništvu grada

ILOK - Grad Ilok raspisao je natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada koje se nalaze na području Iloka, Šarengrada i Bapskoj. Riječ o kućama s dvorištem i oranicama, no na prodaju su oglašena i četiri pašnjaka.

Tim povodom gradonačelnica Marina Budimir objasnila je kako je Grad došao u posjed tih nekretnina i zašto ih prodaje, piše Glas Slavonije.

- U situaciji kada se nasljednici nekretnina na ostavinskoj raspravi odreknu nasljedstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i ne žele ga uzeti, one po zakonu pripadnu Gradu. Dakle, ne možemo to odbiti čak i kada bismo htjeli, a takvih je slučajeva u posljednje vrijeme sve više - rekla je Budimir, pojašnjavajući kako nasljednici takvih nekretnina ili više ne žive u Iloku ili ne žele preuzeti odgovornost za njih ili im, jednostavno, ne trebaju.

Gradu te nekretnine predstavljaju opterećenje jer ih treba održavati. Neke su kuće u boljem stanju, neke su derutnije i u njih je nužno dosta ulagati.

- S druge strane, imamo izraženu potrebu mladih obitelji koje bi možda gradile nešto na tom području, a treba uzeti u obzir kako se neke od kuća koje prodajemo nalaze na dobroj lokaciji. Ako bi se netko odlučio graditi novu kuću izvan građevinske zone, trebao bi riješiti pitanje cjelokupne infrastrukture, dovesti plin, vodu, struju i ceste.

Istodobno bi nam ove kuće, među kojima su neke u središtu grada, ostale prazne i neodržavane - naglasila je gradonačelnica.

Gradsko vijeće Iloka prethodno je dalo suglasnost na prodaju tih nekretnina. Budimir je istaknula kako bi oglašena zemljišta mogla naići na interes mladih Iločana, ali ne isključuje ni mogućnost da se netko i doseli u njihov kraj.

- Bio bi to korak kojim bi malo promijenili sliku grada. S obzirom na to da nam proračunska sredstva ne dopuštaju investiranje u te kuće, nismo u prilici opremiti ih ili obaviti bilo kakve intervencije, poput zamjene oluka ili riješiti pitanje trošnih fasada. Stoga držimo kako bi na ovaj način mogli animirati ljude da ih kupe po povoljnoj cijeni te potom uređuju - navela je Budimir, uz poruku da većina nekretnina ima komunalne priključke, što im daje na vrijednosti. Zainteresirani ponuditelji trebaju ponude dostaviti pisanim putem te uplatiti 500 kuna jamčevine na žiro-račun Grada Iloka.

Rok za podnošenje pisanih ponuda je 15 dana, a ugovori o kupoprodaji bit će sklopljeni u roku od 15 dana nakon što Povjerenstvo za prodaju nekretnina izabere najpovoljnije ponuditelje. Informacije o nekretninama koje su predmet natječaja građani mogu dobiti u iločkom Upravnom odjelu za opće i pravne poslove.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.