Beograd šampion po cenama nekretnina: Da li su prodavci realni? VIDEO

Izvor: B92, 27.Sep.2021, 21:23

Beograd šampion po cenama nekretnina: Da li su prodavci realni? VIDEO

Beograd -- Prema nekim istraživanjima Beograd se nalazi na četvrtom mestu na listi najskupljih gradova u Evropi po cenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda stanovnika.

Dok se tradicionalno višemilionske nekretnine nalaze na Dedinju i Senjaku, stanovi u pojedinim prestoničkim naseljima dostižu cenu i do 10.000 evra po kvadratu.

Trenutno najskuplja nekretnina u Beogradu prodaje se za 6 miliona evra i nalazi se u naselju Lisičiji potok. Ipak, najskuplje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i najluskuznije vile oduvek su se nalazile na Dedinju.

Iako se čini da tržište nekretnina sa ovakvim cenama nije u krizi, potencijalni problem, međutim, prave vlasnici koji često formiraju nerealne cene svojih nekretnina.

Vrednost prodatih nekretnina tokom prošle godine u našoj zemlji iznosila je oko 4.2 milijarde evra, što je više od proseka za prethodne tri godine.

Najskuplja vila prodata je za pet miliona evra, dok je, za sada, u kategoriji stanova, rekorder jedan u "Beogradu na vodi" od skoro 1,5 miliona evra.

Šta o tome kažu agenti za nekretnine pogledajte u video prilogu Prve TV:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.