Nema škole do 17. februara

Izvor: B92, 10.Feb.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema škole do 17. februara

Beograd -- Đaci osnovnih i srednjih škola ni sledeće sedmice neće ići u školu zbog izuzetno hladnog vremena i novih snežnih padavina koje se najavljuju, odlučio ministar.

Školska godina biće produžena za pet dana da bi se nadoknadila nastava.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović je na Sednici Republičkog štaba za vanredne situacije rekao da ni naredne nedelje neće biti nastave. Od pet radnih dana dva, 15. i 16. februar, zvanični su državni praznici, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preostala tri izgubljena dana biće nadoknađena prema planovima škola.

"U 62 škole nema grejanja, u 22 nema struje, a negde su zaleđene instalacije. Očekujemo da će se ti problemi rešiti u narednoj nedelji", kazao je Obradović.

Obustava nastave u svim školama u Srbiji odnosi se i na održavanje nastave u prirodi, ekskurzija, kao i organizaciju školskih takmičenja, izjavio je načelnik Prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

"Obustavljene su sve aktivnosti u nastavi i dodatne školske aktivnosti. To se odnosi i na organizovanje Dana škole", rekao je Tmušić.

Prema njegovim rečima, i fakulteti su održavanje ispitnih rokova odložili ili prilagodili potrebama studenata.

Prethodnim planom školskih aktivnosti bilo je predviđeno da se maturanti gimnazija raspuste 19. maja, a osmaci i učenici završnih razreda srednjih stručnih škola 26. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, drugo polugodište trebalo je da traje do 8. juna 2012. a za ostale srednjoškolce školska godina trebalo je da se završi 15. juna.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je preporučila Ministarstvu prosvete da prinudni raspust za školarce bude produžen i na narednu nedelju.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar: Raspust i sledeće nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2012

BEOGRAD, NOVI SAD -..Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović potvrdio da se raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji produžava i cele naredne nedelje, do 17. februara...Raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji produžava se i naredne nedelje, odnosno do 17. februara, potvrdio Obradović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U Srbiji nema škole do 17. februara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2012

Đaci osnovnih i srednjih škola ni sledeće sedmice neće ići u školu zbog izuzetno hladnog vremena i novih snežnih padavina koje se najavljuju, odlučio ministar. Ministar prosvjete i nauke u Vladi Srbije Žarko Obradović donio je danas odluku da raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

I sledeće nedelje raspust

Izvor: TimockeVesti.net, 10.Feb.2012

Ministar prosvete Žarko Obradović potvrdio je da će i naredna nedelja proteći u raspustu za sve osnovne i srednje škole. Školarci će na raspustu biti do 20. februara. Odluka Ministarstva usledila je nakon preporuke Vlade Srbije da se zbog štednje energenata nastava ne održava ni sledeće nedelje....

Nastavak na TimockeVesti.net...

Školska godina produžena za pet dana

Izvor: Politika, 10.Feb.2012

BEOGRAD – Školska godina za đake u Srbiji biće produžena za pet dana da bi se nadoknadila nastava izgubljena zbog izuzetno loših vremenskih prilika, saopštio je danas ministar prosvete i nauke Žarko Obradović...Obradović je na Sednici Republičkog štaba za vanredne situacije rekao da ni naredne...

Nastavak na Politika...

Školska godina produžena za pet dana

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Feb.2012, 03:53

Školska godina za đake u Srbiji biće produžena za pet dana da bi se nadoknadila nastava izgubljena zbog izuzetno loših vremenskih prilika, saopštio je danas ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.