Zašto tek sada optužnica protiv Čovića?

Izvor: B92, 19.Jan.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto tek sada optužnica protiv Čovića?

Ko je odgovoran za to što je optužnica protiv Nebojše Čovića podignuta tek 2016. godine iako je Insajder navode koji stoje u optužnici objavio još 2012. godine?

I bivši i sadašnji čelni ljudi u pregovorima o Kosovu krivicu prebacuju na drugu stranu.

Kako je moguće da svi kažu da godinama novac iz Beograda ka Kosovu putuje nekom mađioničarskim prugom, a da istovremeno niko ne zna ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mašinovođa u tom vozu?

Slučaj Čović, u kome su navodno milioni uloženi da bi 8.000 kvadrata u Severnoj Mitrovici ostalo pod travom, za nekadašnjeg šefa pregovaračkog tima je samo jedna od, kako kaže, velikih brljotina.

"Mislim da nije postojala politička volja ranije da se reši. Pokušaji kroz ankentni odbor nisu doneli ništa, a zloupotrebe budžetskog novca na Kosovu bilo je godinama. Dajem podršku da se istraži kako prethodna tako i ova vlast", kaže Borislav Stefanović, nekadašnji šef pregovaračkog tima sa Prištinom.

U skupštinskom odboru za Kosovo i Metohiju tvrde da je anketni odbor oformljen 2013. dobro uradio svoj posao i da je verovatno pomogao tužilaštvu za organizovani kriminal da podnese optužnicu protiv Čovića i još pet osoba.

"Ostalo je sada na drugim organima, kao što je tužilaštvo. Možda je slučajna podudarnost sa izborom novog tužilaca za organizovani kriminal. To je najvažniji korak sada, to će otvoriti druge slučajeve. To je prvi stepenik da bismo do kraja uspeli da utvrdimo šta se dešavalo s novcem", kaže Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odboru za KiM.

Nekadašnji šef pregovaračkog tima s Kosovom Borko Stefanović tvrdi da se i danas novac namenjen Kosovu samo opisno prikazuje.

Inače, Nebojša Čović tvrdi da je optužnica posledica tendenciozne i nekorektne istrage zasnovane na političkom procesu koji je smislila vlast Borisa Tadića.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čovića Srbi sa KiM odmah prepoznali kao ''zelenaša'' ali imao zaštitu vlasti

Izvor: KMnovine.com, 20.Jan.2016, 17:06

U svetlu najnovije optužnice protiv Nebojše Čovića za zloupotrebu državnog novca na Kosovu i Metohiji, političar sa KiM, Momčilo Trajković, objavio je nekadašnji interju u kome je govorio o tome....    .Momčilo Trajković -Kažnjen zbog iskazane sumnje u Čovićev rad    ..."Ovo...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.