Srbi ne slušaju Čovića

Izvor: Glas javnosti, 01.Sep.2009, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi ne slušaju Čovića

BEOGRAD - Pozivu Nebojše Čovića, predsednika Socijaldemokratske partije kosovskim Srbima da 15. novembra izađu na lokalne izbore koje je raspisala vlast u Prištini, oštro se protivi većina političkih predstavnika Srba sa Kosmeta. Prema njihovom mišljenju, izlaskom na te izbore Srbi bi priznali nezavisno Kosovo.

Stević: Ahtisarijevi izbori

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM i predsednik pokrajinskog odbora SPS Zvonimir Stević smatra da kosovski Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ne treba da izađu na lokalne izbore.

- Ti izbori se sprovode po planu Martija Ahtisarija, pa što bismo onda na njih izlazili. Uostalom izlaskom na te izbore na posredan način priznajemo nezavisno Kosovo. Mi smo kao stranka još od ranije ukazivali na to - podseća Stević.

To što većina lidera Srba osudjuje poziv Nebojše Čovića za izlazak na izbore, ne znači ništa dobro, jer je to nastavljanje politike zabijanja glave u pesak, sve isto kao što su to i do sada tako „uspešno“ radili. Kada se naša urodjena plahovitost, zabiberi ličnim interesima nekolicine istaknutijih, pa kada se u to umešaju jalove kombinacije „ispeglanih“ (v. novi Zakon) politikanata iz Beograda, dobija se smesa koju oni nazivaju „briga o Srbima“, a koja se Srbima, kao i uvek do sada, u stvarnim uslovima života, uporno obijala o glavu. Učešće Srba u institucijama u kojima Albanci imaju većinu, prenosi tenzije sa ulice, na tenzije oko pregovaračkih stolova. Da li je lakše nadgledati i kontrolisati pregovaranja u kojima Albanci imaju većinu ili, ne daj Bože, kontrolisati „bejrutizaciju“ na terenu, pitanje je na koje bi i malo dete znalo tačan odgovor. Za razliku od naših politikanata, ali ne bih sada o tome, posle usvajanja novog Zakona, advokat mi nije pri ruci. Ostaje kao sjajan i trajan biser, izjava gdje Petković: „...odluku o izlasku ili neizlasku na izbore ne donose pojedinci, već vlada“. U prvobitnoj zabludi, hteo sam da dodam znak uzvika i nekoliko znakova pitanja, ali kada sam bolje promislio i u svetlu novog Zakonu o informisanju, izražavam beskrajno divljenje spomenutoj inovaciji i doprinosu naše vlade, razvoju demokratije u svetu i šire.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.