Nebojša Čović: Nisam ga pipnuo

Izvor: BKTV News, 07.Jun.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Čović: Nisam ga pipnuo

Nebojša Čović i njegov zet Miloš Ninković saslušavani su juče u policiji puna četiri sata zbog napada na novinara Dejana Anđusa koji se dogodio pre tri dana.
 Foto: Arhiva
Prvi čovek Košarkaškog kluba Crvena zvezda je u sedište beogradske policije na Bulevaru despota Stefana došao bez branioca juče u 8.50 časova. Iskaz je davao do 12.50 negirajući sve navode novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Televizije “Kopernikus”, gde se incident dogodio pre tri dana.
- Anđus se prvi nadvio iznad mene, ja ga nisam ni pipnuo – više puta je ponovio Čović tokom saslušanja.
Kako “Blic” prenosi, policija je pribavila snimak sigurnosnih kamera koji zasad nije bio od velike koristi jer je lošeg kvaliteta.
- Snimak je slabije rezolucije i na njemu se vidi da je došlo do tuče. Zbog nedostatka svetla vide se samo siluete, ali ne i lica aktera incidenta – rečeno je “Blicu” u tužilaštvu.
Zamenik tužioca je zbog toga predložio da snimak bude dodatno filtriran kako bi se jasno videlo ko je koga prvi udario.
Miloš Ninković potvrdio je Čovićeve navode tvrdeći da je za vreme incidenta bio u automobilu, iako se na snimku vidi silueta treće osobe za koju se pretpostavlja da je on.
Čović juče nije bio raspoložen za komentare, ali Anđus i dalje otvoreno priča o svim detaljima incidenta.
- Šta god da je tamo pričao, siguran sam samo da je pokušavao da laže. On je patološki lažov koji je kad-tad sa svojim ponašanjem morao da dolija. Sada samo čekam reakciju države i neću se smiriti dok ne završi iza rešetaka. Samo tamo mu je mesto! Ranije se izvlačio, koristio veze, ali sada mu poručujem: „Nebojša, više nemaš političke veze, čak ni Montgomeri (bivši ambasador SAD u Srbiji prim.aut) te više ne štiti, pa ćeš za sve konačno platiti. Koliko – šest meseci ili pet godina, to neka sud kaže“ – rekao je Anđus za “Blic”.
Krunski dokaz mogao bi da bude snimak sa bezbednosne kamere ukoliko dodatno filtriranje bude od koristi.
- To su priče za malu decu, pa danas tehnika sve to očisti i dobijete sve što vam treba za tili čas. Pa nisu ovo više pedesete… Snimak će mu doći glave. Čim je te kobne večeri izašao iz džipa i krenuo ka meni, znao sam da će napraviti životnu grešku. Zato sam se i povlačio, amortizovao udarce, a policija ima sve crno na belo, uključujući i podliv ispod desnog oka, modrice na butini. Da je fizički jači od mene, ubio bi me! – naveo je Anđus.
Izvor: Blic
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Incident

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.