Čović: Pojačanje? Radonjić se pita

Izvor: B92, 14.Dec.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Pojačanje? Radonjić se pita

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović rekao je gostujući na RTS da će trener odlučivati o eventualnim pojačanjima, ali da se ne menja tim koji dobija.

"Razmišljamo o tome, ali moramo da obratimo pažnju na finansijski momenat. Budžet kluba za ovu sezonu je 3,6 miliona evra, dva miliona evra vučemo iz proteklog perioda, tako da je ukupno ova sezona negde na 5,6 miliona evra. Zavisi od stručnog štaba hoće li doći do pojačanja. Još jedan bitan faktor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim koji dobija se ne menja", rekao je Čović.

Čović se potom osvrnuo i na ono što je ekipa uradila u dosadašnjem toku sezone, prolazak u Top 16 fazu Evrolige i seriju od 11 uzastopnih trijumfa u ABA ligi, istakavši da je tim podmlađen u odnosu na prošlu sezonu.

"Ostvarili smo prvi važan cilj. Drugi važan cilj je sve ono što radimo u ABA ligi. Znate kako to ide, sa ostvarenjem ovog prvog cilja, hajde da pokušamo da idemo dalje. Ali bez nekakvih euforija i ne znam čega. Mislim da stičemo dragoceno iskustvo i čini mi se da imamo potencijal da napravimo još bolji iskorak", rekao je Čović

"Proučavali smo prethodnu sezonu, napravili smo određene zamene u timu, podmladili smo ekipu, ali smo ujedno dobili i dovoljno iskusne i igrače pune samopouzdanja da napravimo ovakav iskorak. Nije lako baviti se Zvezdom, očekivanja su stalno velika, a naročito ne košarkaškim klubom, tu su očekivanja još veća", dodao je prvi čovek Zvezde.

Tim sa Malog Kalemegdana ima priliku da u ponedeljak protiv Igokee izjednači rekord Olimpije po broju mečeva bez poraza, dok ga u poslednjem kolu Evrolige očekuje duel sa Laboral Kučom, u kom može da kalkuliše i 'gađa' poziciju sa koje će u narednu fazu.

"Tako je, ali u sportu je to uvek jako opasno. Kad birate i pokušavate da se pozicionirate, obično se ne vrati na dobro. Utakmica sa Kučom će biti specifična, bez publike i to zbog velike nepravde koju nam je naneo sudija Evrolige, kažnjavajući Zvezdu na pravdi Boga. Imaćemo naredne nedelje razgovore sa čelnicima Evrolige, da to raspravimo, ali ćemo odigrati tu utakmicu bez publike".

I pored sjajnih izdanja ekipe ove sezone, uvek postoje oni koji smatraju da može bolje, ali Čović kaže da svako imao pravo na svoje mišljenje.

"Uvek ima onih koji gunđaju iz četvrtog, petog, šestog reda. To je njihovo pravo, očekuju da može da bude još bolje. Ali, polako, moramo korak po korak, ne može da svane pre jutra, mora da se radi sistematski. Ne sme da bude prebrzo, sve što je brzo može da bude i kuso".

Meč protiv španske ekipe igraće se pred praznim tribinama, zbog sramne odluke Evrolige, posle ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu pred meč sa Galatasarajem.

"Ne možemo da ostanemo na ovome. Sudija je to obrazložio uz reči da je prosto neverovatno da Crvena zvezda nije znala da ne dolaze njeni navijači. Iako mu je argumentovano da mi nismo ništa znali. Izveštaj turske policije kaže da su oni znali da su ušli navijači i da su im momci rekli da nemaju karte. Sve je ovo moglo da bude sprečeno. Finale svega, kazniti Zvezdu ni zbog čega. Faktički, Galatasaraj kao da nije kažnjen. Kakva je poruka poslata? Nemojte da idete u Tursku na utakmicu, jer ako odete možete da budete ubijeni, a nakon toga i kažnjeni", ističe Čović.

Za kraj, Čović se osvrnuo i na nedavno pismo koje je FIBA poslala sedištu ABA lige, zbog navodnih sumnji u poslovanje i finansije regionalnog takmičenja.

"To je FIBA sad uradila. Jedva čekam da raščistimo odnose po sistemu gde je Jadranska liga, a gde je domaća liga. Iz prostog razloga što Crvena zvezda kao retko koji klub ima najveće probleme sa tim neraščišćenim problemima. Da podsetim, naši navijači ne dolaze na utakmice ABA lige. Ne bih voleo da imamo stalne zamene teza, po sistemu da je Jadranska liga uništila srpsku košarku. To jednostavno nije tačno, ali da treba da napravimo novi sistem u domaćem prvenstvu i nacionalnoj ligi, treba da napravimo", zaključio je Čović gostovanje na Radio televiziji Srbije.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.