Čović: Očekujem pomoć države  imali smo udar od 2,3 miliona

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 14:02

Čović: Očekujem pomoć države " imali smo udar od 2,3 miliona

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio je da je klub pretpeo velike gubitke tokom pandemije koronavirusa.

Čović je, na konferenciji na kojoj je bilo objavljeno da odlazi trener Dragan Šakota, izjavio je da je klub izgubio 2,3 miliona evra.

"Zvezda je pretrpela udar od 2,3 miliona evra direktnog udara. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ne završetkom svih takmičenja", otkrio je Čović, a potom se osvrnuo na "sezonce".

"Moralna obaveza je kakav će koncept iti kada su sezonske ulaznice u pitanju. Ne znam da li će ABA liga i Evroliga biti sa publikom ili ne. U ovom periodu smo imali akcije predsezonskih ulaznica, sada to ne možemo da uradimo i veliki je gubitak".

Čović očekuje da Crvena zvezda dobije pomoć od države.

"Pošto su mnoge druge države pomogle klubovima i mi očekujemo dogovor i pomoć od države. To ne pričam jer smo nezahvalni šta smo dobili, ali u ovakvim situacijama verujem da ćemo naići na razumevanje od Grada i države. Imamo jedno državnog sponzora i to je Telekom. Ulazimo u specifičnu sezonu i tako ćemo se postaviti, kako bismo napravili što bolji rezultat", zaključio je Čović, konstatujući da će visina budžeta zavisiti od sponzora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.