Tomić otišao iz Crvene zvezde; Čović: Sporazumni raskid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić otišao iz Crvene zvezde; Čović: Sporazumni raskid

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić napustio je klub, zvanično je danas saopštio predsednik kluba Nebojša Čović.

Kako je Čović naveo na vanrednoj konferenciji za medije, sa Tomićem je sporazumno raskinuta saradnja.

"U prijateljskim odnosima smo se rastali. Osvojio je tri trofeja, vratio Zvezdu u Evroligu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ništa se specijalno nije dogodilo, do raskida saradnje došlo je na obostranu inicijativu", rekao je Čović.

Tomić je protekle sezone vodio Crvenu zvezdu do titule u ABA ligi, što je značilo povratak kluba u Evroligu. Uz to, osvojio je i Superkup regionalnog takmičenja i srpsko prvenstvo.

Iako je ovog leta ispoštovana njegova želja da se ekipa formira do 15. avgusta i dovedeni dokazani igrači, to na početku sezone nije dalo rezultata, te je ekipa osim u pobedi nad Fenerbahčeom u EL i Primorskom u prvom kolu ABA lige, igrala loše i gubila utakmice (ukupno pet poraza).

Nije nevažno pomenuti da je nakon uručivanja otkaza Dejveidu Blatu, grčki Olimpijakos, u kojem je Tomić proveo više od 20 godina na raznim pozicijama, pokazao veliku želju da ga vidi na svojoj klupi.

Ekipu bi do izbora novog šefa stručnog štaba trebalo da vodi dosadašnji Tomićev asistent Andrija Gavrilović.

Zvezda je novu sezonu otvorila veoma loše, skor u ABA ligi je 1-2, isto kao i u Evroligi, dok je ekipa eliminisana u četvrtfinalu ABA Superkupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.