ČOVIĆ IZNOSI STAV ZVEZDE: ABA liga treba da se svede na 12 timova

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2017, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOVIĆ IZNOSI STAV ZVEZDE: ABA liga treba da se svede na 12 timova

Ne znam da li je realno da se realizuje odmah, ali predlog je da od oktobra startuje druga ili B ABA liga, kaže predsednik Zvezde Nebojša Čović PREDSEDNIK Crvene zvezde Nebojša Čović, koji u Istanbulu prati fajnal-for i juniorski turnir Evrolige, u razgovoru za "Novosti" najavio je mogućnost smanjena broja timova u ABA ligi sa 14 na 12, formiranja regionalne B lige i reagovao na zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << hrvatskih klubova da se takmičenje zatvori za nove učesnike. - Legitimno je da hrvatski timovi mogu da imaju određene zahteve, a stav Crvene zvezde je ABA da liga treba da se svede na 12 klubova zbog kalendara takmičenja, odnosno FIBA "prozora". Ono na šta Crvena zvezda neće pristati je zatvorena liga. Nećemo ispod ovoga: tri kluba iz Srbije, plus još jedan koji dobijamo po koeficijentu, i da se ABA liga popunjava iz Srbije po redosledu u nacionalnom prvenstvu.Zatvorena liga je nešto što bi bilo pogibeljno ne samo za Srbiju, nego za čitav region. Prvi čovek crveno-belih iznosi i predlog formiranja drugog ranga ABA lige. - Ne znam da li je realno da se realizuje odmah, ali predlog je da od oktobra startuje druga ili B ABA liga. Tu postoje dva modela: jedan je liga koja bi takođe brojala 12 klubova i bila preslikan model ABA lige, a da Srbija ima četiri kluba, a drugi je da iz svake zemlje dolaze dva kluba, što znači ukupno 12. Mislim da bi to doprinelo razvoju određenih košarkaških centara, u Srbiji Čačka, Vršca, Subotice..., u Hrvatskoj Šibenika, Splita, u Crnoj Gori, Nikšića, Cetinja, u BiH Bosne iz Sarajeva... I da to krene odmah u oktobru. Opširan intervju sa Čovićem možete pročitati u nedeljnom broju "Novosti".
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Crvena Zvezda

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Čović ''odjavio'' Hrvate - Zvezda na ovo neće pristati!

Izvor: Sportske.net, 20.Maj.2017, 10:20

Prvi čovek Crvene zvezde mts odgovorio je na najnovije zahteve iz Hrvatske, ali i izneo predlog crveno-belih koji bi trebalo da se realizuje već na jesen...U senci dešavanja na F4 Evrolige, predsednik srpskog i šampiona ABA lige Nebojša Čović govorio je o narednoj sezoni regionalne lige i mogućoj...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.