U operativnom sistemu Windows 8 postojaće novi način brige o deci

Izvor: Vostok.rs, 16.Maj.2012, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U operativnom sistemu Windows 8 postojaće novi način brige o deci

16.05.2012. - U Majkrosoftu se, kako nam je poznato, vrlo ozbiljno odnose ka pitanju roditeljskog nadzora i kontrole. Oni koji sumnjaju da će deca koristiti računare u obrazovne svrhe ili za bezopasnu igru, mogu uključiti u Windows 8 opciju, koja daje mogućnost primanja mejlom detaljnog izveštaja o tome šta se dešava na ekranu u određenom vremenskom periodu .

Da biste aktivirali funkciju "Family Safety", ne zahteva se nikakva posebna konfiguracija. Dovoljno je da se označi odgovarajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << polje, i izveštaji počnu da stižu. Oni će govoriti o tome koji programi su se najviše koristili na računaru, koji sajtovi su se posećivali i koliko vremena je provedeno za tastaturom.

Ako ste iznenada pronašli nešto neprikladno, možete da pratite link iz pisma i da preduzmete hitnu akciju: recimo, da blokirate mogućnost posete određenom sajtu.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/Ed Yourdon/cc-by-sa 3.0

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.