Svetske kompanije će skladištiti svoje podatke na Arktiku?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2018, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetske kompanije će skladištiti svoje podatke na Arktiku?

Ruski Arktik može da postane jedan od najvećih svetskih centara za skladišštenje podataka za međunarodne kompanije, izjavio je projektni oficir za razvoj Arktika akademik Aleksander Vorotnikov.

On je, u izjavi agenciji Tass, rekao da mnoge međunarodne kompanije poput Facebooka, na primer, imaju centre sa podacima u blizini polarnog kruga.

- Rusija ima veliki potencijal prirodne hladnoće, koja je neophodna za rad centara za podatake - naveo je Vorotnikov i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da su pojedine regionalne vlasti ponudile investitorima teritorije za organizovanje skladišta podataka.

Rusija ima i pravnu bazu za razvoj tog projekta, rekao je on.

Krajem juna Rusija je usvojila zakon koji reguliše mehanizam saradnje između javnog i privatnog kapitala u IT tehnologijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.