Rotari fondacija donirala računare osnovnoj školi „Svetozar Marković“

Izvor: GradskiBiro.rs, 02.Nov.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rotari fondacija donirala računare osnovnoj školi „Svetozar Marković“

BEOGRAD, 02. novembra 2018. (MPNTR) – Osnovna škola „Svetozar Marković“ u Beogradu dobila je danas 10 računara koji su donacija Rotari fondacije.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas da ovakve donacije znače mnogo, jer je digitalizacija jedan od prioriteta Vlade Srbije i resornog ministarstva.

„Mi smo ove godine uradili 2.000 digitalnih učionica, ali to je nedovoljno. Plan je bio da se radi još toliko sledeće godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskiBiro.rs << Ali mislim da će novim budžetom biti odgovoreno na naše ambicije. Mislim da će se raditi u kompletu oko 500 škola“, kazao je ministar novinarima tokom posete školi.
Vladimir Matić iz Rotari fondacije rekao je da je zaključno sa ovom donacijom isporučeno više od 500 računara u 110 škola u oko 50 gradova i opština.
On je rekao da su u toku razgovori sa svim društveno odgovornim kompanijama da se priključe ovoj akciji.

Nastavak na GradskiBiro.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskiBiro.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskiBiro.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.