Prozori koje nije moguće polomiti štite od napadača i štetnog zračenja

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2017, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prozori koje nije moguće polomiti štite od napadača i štetnog zračenja

SolarGard Armorcoat su prozori budućnosti koji se već koriste u proizvodnji nekih automobila, a američka vlada zaštitila je svoje zgrade ovim staklima. Ono što ih čini posebnim jeste to što mogu da izdrže udarac bilo koje snage i ostanu celi.

Posebno su namenjeni za područja u kojima su česte prirodne katastrofe, provale, te automobilske nesreće, budući da smanjuju rizik od povrede koje nanose delovi polomljenog stakla.

Ovi prozori imaju super jak zaštitni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sloj koji sprečava rasprskavanje stakla, a do sada su instalirani na zgradu Kongresa SAD, kao i na zgradi FBI. Daleko su sigurniji od konvencionalnih, budući da sitni komadići stakla koji dobiju ubrzanje od udarca mogu da budu prilično opasni.

Pored zaštite od lomljenja, ovi prozori smanjuju količinu toplote što utiče na povećanu udobnost u prostorima u okviru kojih su instalirani i na taj način štite od štetnih UV zraka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.