Neko vam gleda u telefon? Ne brinite, Gugl će vas obavestiti o tome

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2017, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neko vam gleda u telefon? Ne brinite, Gugl će vas obavestiti o tome

Inženjeri kompanije Gugl razvijaju zanimljivu tehnologiju koja će, uz pomoć veštačke inteligencije i prednje kamere telefona, upozoriti korisnike ako im neko iza leđa gleda u ekran telefona.

Inženjeri kompanije Gugl trenutno rade na tehnologiji koju bi zasigurno svi voleli da imaju na svojim telefonima nazvanoj "zaštitnik e-ekrana". Ova "zaštita" ne odnosi se na udarce, padove i oštećenja ekrana, već na zaštitu od pogleda znatiželjnih koji bi iza leđa korisnika mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da gledaju u ekran telefona.

Zaštitnik e-ekrana baziran je na veštačkoj inteligenciji koja koristi prednju kameru telefona u kombinaciji s algoritmima za prepoznavanje i lica i pokreta koji konstantno prate kretanja, odnosno poglede ljudi koji se nalaze iza leđa korisnika telefona.

Prema naučnicima koji rade na razvoju ove tehnologije, ona ima vreme reakcije od samo dve milisekunde tako da će korisnika odmah obavestiti kada neko, makar i na trenutak, skrene pogled na ekran telefona.

Koliko je brza ta reakcija može se videti u priloženom videu - čim neko pogleda u telefon, odmah se aktivira prednja kamera na telefonu koja upozorava na neželjene poglede, dok se osoba koja je pogledala u ekran označava crvenim kvadratom i crtom u duginim bojama, kako bi znali tačno ko je "krivac" ako se nalazite u gužvi i iza vas je više ljudi, piše Zimo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Google vas obaveštava ako vam neko gleda u telefon

Izvor: NovaEnergija.net, 02.Dec.2017

Inženjeri kompanije Google razvijaju zanimljivu tehnologiju koja će, uz pomoć veštačke inteligencije i prednje kamere telefona, upozoriti korisnike ako im neko iza leđa gleda u ekran telefona.. Inženjeri kompanije Google trenutno rade na tehnologiji koju bi zasigurno svi voleli da imaju na svojim...

Nastavak na NovaEnergija.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.