Oglasilo se Tužilaštvo: Hitne mere protiv Lazukića

Izvor: Vesti-online.com, 16.Apr.2018, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasilo se Tužilaštvo: Hitne mere protiv Lazukića

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je Luki Lazukiću udaljenje iz stana do 30 dana i zabranu prilaska i komunikacije sa suprugom, pevačicom Natašom Bekvalac.

Lazukić se sumnjiči da je pretukao suprugu u noći između petka i subote.

Ove hitne mere, Lazukiću je izrekao sudija za prethodni postupak na predlog Prvog osnovnog tužilaštva, a u skladu sa novim zakonom za sprečavanje nasilja u porodici, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Đenadić.

Ove mere mogu da traju do 16. maja, navela je Đenadić.

Ona je napomenula da tužilaštvo još čeka krivičnu prijavu policije, nakon čega će biti zakazano saslušanje Lazukića i Bekvalčeve, kao i bebisisterke koja se te noći našla u njihovom zajedničkom stanu.

Tužilaštvo će pribaviti i medicinsko veštačenje i izveštaj od Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdilo da li je kod ovog para i ranije bilo slučajeva nasilja.

Lazukić i njegova supruga su u subotu, posle incidenta, po nalogu tužilaštva ispitani u policiji, kada je njemu izrečene mera zabrane prilaska žrtvi i udaljenje iz stana do 48 sati, a koje je danas sud produžio na predlog tužilaštva.

Lazukić je u subotu priveden, ali je nakon davanja iskaza u policiji pušten.

Kako su preneli mediji, Bekvalčevu je u subotu u ranim jutarnjim časovima pretukao suprug. Pevačica je oko 11.15 sati došla u Urgentni centar i lekarima navela da ju je muž tukao.

Inače u Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici nalaže se i da nadležni policijski službenik, ako se ustanovi neposredna opasnost od nasilja u porodici, donosi naređenje kojim izriče hitnu meru učioniocu koji je doveden u nadležnu organizacionu jedinicu policije.

Hitne mere su: mera privremenog udaljenja učinioca iz stana i mera privremene zabrane učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj. Naređenjem mogu da se izreknu obe hitne mere.

Za nasilje u porodici prema Krivičnom zakoniku predviđa se kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a ukoliko je nastupila teška telesna povreda ili teško narušavanje zdravlja, počinilac može biti kažnjen zatvorom od dve do deset godina.
Pogledaj vesti o: Nataša Bekvalac

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.