Misteriozna svetlost obasjala nebo nad Rusijom (VIDEO)

Izvor: B92, 19.Mar.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozna svetlost obasjala nebo nad Rusijom (VIDEO)

Misteriozna munja ponovo je obasjala rusko nebo, zbog čega neki čak sumnjaju da su Zemlju posetili vanzemaljci.

Stručnjaci kažu da plavo-beli blesak svetlosti, koji je obasjao Stavropolj na jugu Rusije, nije prirodnog porekla.

Čudni sjaj nije bio praćen zvukom, tvrde svedoci, od kojih su neki snimili ovaj čudni fenomen.

Pojedini tvrde i da su u kućama primetili treperenje sijalica tokom bleska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“Uplašila sam se onoga što sam videla. Već sam bila na krevetu. Izgledalo je kao da mi je nešto vrlo svetlo obasjalo plafon”, rekla je jedna žena za RT.com.

Svetlost je snimljena i kamerom iz automobila 39 minuta posle ponoći.

Prema lokalnim izveštajima meteorologa i naučnika, fenomen verovatno nije prirodan, ali svi kažu i da je verovatno njegov izvor negde na tlu.

Pojedini smaraju da je reč o vojnoj vežbi, kvaru električne mreže, polarnoj svetlosti, asteroidu, pa čak i neidentifikovanom letećem objektu.

Ovo nije prvi put da su čudna svetla registrovana u Rusiji. U novembru prošle godine čudni blesak koji je trajao čak 11 sekundi obasjao je nebo iznad Jekaterinburga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misteriozna svetlost obasjala nebo nad Rusijom (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2015

Misteriozna munja ponovo je obasjala rusko nebo zbog čega neki čak sumnjaju da su Zemlju posetili vanzemaljci...Stručnjaci kažu da plavo-beli bljesak svetlosti, koji je obasjao Stavropolj na jugu Rusije, nije prirodnog porekla...Čudni sjaj nije bio praćen zvukom, tvrde svedoci, od kojih su neki...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nova misterija iz Rusije

Izvor: Domino Magazin, 19.Mar.2015

Kakvo je sad ovo svetlo?..Nova misterija iz Rusije. Snažna izrazito bela svetlost praćena neobičnim zvukovima obasjala je nebo iznad Rusije, iznad Stavropolja. Meštani su primetili i povremeno nestajanje električne energije za vreme trajanja ovog fenomena...Naučnici koji su videli snimak su zbunjeni...

Nastavak na Domino Magazin...

VIDEO: Misteriozna svetlost obasjala nebo nad Rusijom

Izvor: 011vodič.com, 19.Mar.2015

Misteriozna munja ponovo je obasjala rusko nebo zbog čega neki čak sumnjaju da su Zemlju posetili vanzemaljci.. Stručnjaci kažu da plavo-beli bljesak svetlosti, koji je obasjao Stavropolj na jugu Rusije, nije prirodnog porekla.. Čudni sjaj nije bio praćen zvukom, tvrde svedoci, od kojih su neki...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.