Žoc: U reprezentaciju dolazili radi izloga, NBA ne može da zabrani..

Izvor: B92, 23.Sep.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žoc: U reprezentaciju dolazili radi "izloga", NBA ne može da zabrani..

Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrope, pričao je u Hrvatskoj o stanju u evropskoj košarci i reprezentacijama uopšteno.

Obradović se nalazi sa Fenerbahčeom u Zadru na evroligaškom turniru i u finalu će od 20.30 igrati protiv moskovskog CSKA.

Legendarni trener pričao je pred ovaj meč o mnogim temama.

"Uvek kažem igračima da treba igrati za reprezentaciju, da je to najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čast, ali samo u pravo vreme. FIBA kvalifikacioni prozori u avgustu i septembru to nisu. Nije normalno da reprezentacije igraju bez svojih najboljih igrača, a takvi su u to vreme u NBA ligi i Evroligi, ali očito da to nekome nije jasno", rekao je Obradović, a prenosi "Večernji.hr".

Obradović ističe da nije normalno da evropski šampion ne igra na Mundobasketu, a to će se najverovatnije desiti pošto se Slovenija nalazi pred eliminacijom.

"Kreneš s najvećom mogućom motivacijom, napraviš spisak i onda ti njih petorica kažu da su povređena, a druga petorica izmisle neki razlog da ne igraju. Potom kreneš raditi, ali krenu i povrede. Osim toga, neki su igrači u reprezentaciju dolazili radi “izloga”, a sada više ne. Ipak, nijedan od njih ne može da me uveri da mu reprezentacija nije donela nešto dobro, nešto što u klubu ne može dobiti", kaže Obradović.

Trener Fenerbahčea kaže da nikada nije imao problem sa najvećim igračima u timu.

"Nikad nisam imao problema s najboljima, onima koje vi zovete zvezdama. To su obično i pravi ljudi. Ne postoji na svetu taj koji te može sprečiti ako ti želiš, uz uslov da ti nacionalni Savez plati osiguranje. Tvoj NBA klub ne može ti zabraniti, može samo predložiti, a ti si taj koji odlučuje. Ključna je i motivacija igrača. Iako u reprezentaciju dolaziš dobrovoljno, to ne znači da se možeš ponašati u stilu “došao sam i mogu raditi što hoću”. U tom slučaju bolje je da ne dolaziš jer, kada nosiš grb nečije zemlje, onda su norme ponašanja nužne", rekao je Željko Obradović.
Pogledaj vesti o: NBA,   Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.