Izvor: HotSport.rs, 15.Jun.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA ISTORIJU: Lebron obara rekorde, pridružio se Džeriju Vestu, za petama Medžiku (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Klivlend Kavalirse u petom meču finalne serije NBA lige rezultatom 104:91 u utakmici u Orakl Areni.
Uprkos porazu, superstar Kavalirsa, Lebron Džejms, odigrao je jednu od najboljih partija u 70 godina dugoj istoriji NBA finala.
Da je to tako najbolje svedoče njegove brojke i nekoliko statističkih podataka koje uz njih idu. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Naime, ovaj 30-godišnji košarkaš je meč završio na superioran način sa 40 poena, 14 skokova i 11 asistencija upisavši svoj drugi tripl-dabl tokom serije sa Voriorsima.
Koliko su njegove brojke bile kvalitetne, najbolje govori činjenica da je LBJ postao tek drugi košarkaš u istoriji NBA finala koji je upisao tripl-dabl, a uz sve to je na svom kontu ubacio 40+ poena. Prethodno, tako nešto je za rukom pošlo tek Džeriju Vestu.
40 points in a triple-double– NBA Finals History Jerry West, 1969 Lakers LeBron James 2015 Cavaliers
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) June 15, 2015

Čoveku koji je danas na logou NBA lige.
Lebron je iz igre šutirao 15-34, nešto lošije od 50%. Za tri poena je gađao 3-8, dok je sa linije penala šutirao 7-9. Jedini problem za njega je to što je ekipa Kavsa – izgubila meč.
Nije ni to bilo sve od Lebrona Džejmsa na ovom meču. Naime, sa ovim tripl-dablom, Lebron se probio na drugom mestu večne liste igrača sa najviše tripl-dabl učinaka u finalnim serijama. Sa ovogodišnja dva, LBJ je sada na cifri od šest tripl-dabl učinaka u NBA finalima.
Ispred njega je tek legendarni Medžik Džonson sa 8 tripl-dabl učinaka u finalnim serijama.
Most Triple-Doubles in #NBAFinals History (via @EliasSports) Magic: 8 LeBron: 6 (2 this series) Bird: 2 Wilt: 2 pic.twitter.com/suxG7NbZPP
— NBA.com/Stats (@nbastats) June 15, 2015

Evo kako je sve to izgledalo na terenu:

(youtube: NBA)
The post ZA ISTORIJU: Lebron obara rekorde, pridružio se Džeriju Vestu, za petama Medžiku (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.