NBA se vraća, vlasnici glasali za ponovno pokretanje sezone

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 20:10

NBA se vraća, vlasnici glasali za ponovno pokretanje sezone

Bord guvernera, odnosno upravni odbor lige i vlasnici 30 klubova prihvatili su predlog NBA komesara Adama Silvera i potvrdili da se sezona nastavi 31. jula u Orlandu, u formatu sa 22 tima.
Kao što je ranije bilo i najavljeno, danas se glasalo za predložen format, koji je na kraju i potvrđen.

Kako prenosi novinar ”I-Es-Pi-En”-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Adrijan Vojnarovski rezultat glasanja bio je ubedljivih 29-1, a kako se saznaje taj jedan glas protiv je vlasništvo ekipe Portlanda.
Tako će sezona prekinuta 11. marta biti nastavljena u kompleksu ”Diznijev svet” u Orlandu, a u njoj će učestvovati 22 tima, koji će u nešto izmenjenom formatu, uz tzv. plej-in za mesto u plej-ofu, kasnije odlučivati o šampionu za 2020. godinu.
Početak priprema, odnosno otvaranje trening kampova timova zakazan je za 30. jun, a put na Floridu uslediće 7. jula. 
Predstavnici unije igrača (NBPA) održaće ”konferens kol” u petak, kako bi se i oni izjasnili o tom predlogu komesara lige.

U trenutku prekida najbolji skor na Istoku i u celoj ligi imao je Milvoki, dok su na Zapadu na prvom mestu bili L.A. Lejkersi.
Titulu šampiona braniće tim Toronto Reptorsa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.