Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 17:22

Veliki trejd u NBA: Kemba Voker u Oklahomi, sve manje prostora za Micića

Prvi posao Breda Stivensa kao generalnog menadžera Bostona

Kako je objavio Adrijan Vojnarovski, Boston i Oklahoma su potpuno neočekivano napravili trejd. Odlučili su da posluju i pre NBA drafta, a prvi potez Breda Stivensa kao generalnog menadžera Seltiksa bio je da se oslobodi velikog ugovora Kembe Vokera. Iskusni plejmejker je otišao put Oklahome zajedno sa 16. pikom sa predstojećeg drafta, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i pikom druge runde za 2025. godinu. U TD Garden se vratio Al Horford, sa njim je u Masačusets stigao i mladi Mouzes Braun, kao i pik druge runde za 2023. godinu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Oslobodio se Stivens čak 73.000.000 dolara koje je Boston trebalo da plati Vokeru i dolaskom Horforda uštedeo 9.000.000 dolara za narednu sezonu. Sa druge strane, Oklahoma je dobila i trećeg pika prve runde na predstojećem draftu, kao i iskusnog beka, kojeg će posle ne tako impresivnog perioda u Bostonu pokušati da vrati na pravi put.

Horford se vratio u redove Kelta i svojim iskustvom bi mogao puno da pomogne u reketu, dok je pred mladim Braunom lepa budućnost, pa bi uz veterana mogao da sazreva i postane vredan član rotacije u TD Gardenu.

Postavlja se pitanje i šta će biti sa Vasilijem Micićem, na kojeg Oklahoma polaže pravo. Procena je da bi MVP Evrolige mogao da se okuša od naredne sezone u NBA ligi, ali dolaskom Vokera, uz Tea Maledona i Šaja Gildžus Aleksendera je ostalo malo prostora za srpskog plejmejkera. Čini se da bi Sem Presti mogao u predstojećem periodu da trejduje prava na reprezentativca Srbije, za kojeg prema saznanjima Mozzart Sporta postoji interesovanje Čikago Bulsa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.