Jokić u senci Karija, Lilarda i Janisa – Lebronov tim razmontirao Durentov

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 00:31

Jokić u senci Karija, Lilarda i Janisa – Lebronov tim "razmontirao" Durentov

Tim Lebrona Džejmsa slavio je nad Timom Kevina Durenta rezultatom 170:150, na Ol-star utakmici u Atlanti.

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je skromnu partiju, nije se isticao ni u jednom momentu i meč završio sa 6 poena, 7 skokova i 5 asistencija

Srbin je već u prvoj četvrtini je imao 4 poena i 5 uhvaćenih lopti.

Jokić, ali i ostali, bili su u senci dvojice maestralnih košarkaša – Janisa Adetokumba i Stefa Karija.

Verovali ili ne, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali Janis je meč završio sa 35 poena i to bez ijednog promašaja iz igre pa je zasluženo dobio priznanje MVP-ja!

Što se tiče Stefa Karija... On je prvo poluvreme završio sa čak tri pogođene trojke sa pola terena, a jednu sa iste pozicije je ubacio i Dejm Lilard.

Pogledajte i kako:

Tim Lebrona Džejmsa je tokom čitave utakmice bio bolji. Nisu izgubili nijednu četvrtinu, a i pogodili su veliki broj trojki, čak 31.

Kada pogledamo kako je počela utakmica, Kajri Irving je jako brzo ubacio 11 poena, ali nije to bilo dovoljno za nešto specijalno, pošto je Janis Adetokumbo takođe brzo postao dvocifren.

Nikola Jokić je u tom periodu imao 4 poena i 5 skokova, ali su Janis i Kari ipak bili u glavnoj ulozi, jer ništa nisu mogli da promaše, Janis je meč završio bez poraza, a Kari svoju prvu trojku s pola terena ubacio za 26:23.

Prvi kvartal je Lebronov tim dobio sa 40:39...

Tek početkom ove četvrtine je viđena prva lična greška na utakmici, a brz tempo se nastavio i to je odgovaralo Durentovom timu koji je bolje otvorio drugi kvartal i neko vreme imao prednost.

A onda? Onda je Janis nastavio da dominira, da pogađa konstantno i povrh svega toga, Lilard i Kari su "poludeli" i pogađali iz svih pozicija.

Četiri trojke sa pola terena za jedno poluvreme! Tako nešto nikada nije viđeno...

Lebronov tim je vodio 100:80 na poluvremenu i već je tada bilo jasno da će biti pobednici.

Ubacili su 46 poena u ovoj deonici, a sve je počelo odličnom saradnjom Jokića i Dončića u prvih nekoliko poseda. Irving i Bil su pogodili četiri vezane trojke kako bi spasili što se spasiti može, ali nije to bilo ni blizu dovoljno.

Ko je nastavio da dominira? Janis Adetokumbo. Čovek je iz igre imao 16/16 i to 3/3 za tri poena, neverovatan performans grčkog košarkaša, koji je kasnije imenovan za MVP ove utakmice.

Nakon 12 minuta izuzetno atraktivne košarke i velike dominacije, granica je postavljena na 170 poena, a utakmica je završena bravurom Dejmijana Lilarda, koji je poslednji koš postigao sa pola terena, kao što možete da vidite u snimku ispod.

Dakle, Nikola Jokić 6 poena, Luka Dončić 8. Janis najefikasniji sa 35, Lilard je ubacio 32, a Stef Kari 28. Kris Pol je oborio rekord po asistencijama sa 16 podeljenih na ovoj utakmici...

Na drugoj strani, 5 poena Nikole Vučevića uz 7 skokova, a najefikasniji je bio Bredli Bil sa 26 poena, dok je 24 ubacio Kajri Irving i podelio je 12 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.