Jokić se mučio sa Holmsom, Bogdanović sa trojkama – Denveru preživeo Sakramento

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 03:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić se mučio sa Holmsom, Bogdanović sa trojkama – Denveru preživeo Sakramento

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento Kingse 101:94 posle dramatične završnice srpskog derbija u Kaliforniji.

U meču punom preokreta gosti su iskoristili očajnu treću četvrtinu domaćina (30:17) kada su izgradili prednost koju su dobrom odbranom odbranili u poslednjem minutu.

Srpski košarkaši odigrali su važnu ulogu u konačnom rezultatu, iako su imali dosta oscilacija tokom utakmice.

Nikola Jokić je bio daleko od svog uobičajenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivoa (prosek u prva dva meča 21,5 poena, 13,5 skokova i 7 asistencija), utakmicu je završio sa 9 poena (4/15 iz igre, 0/5 trojke) uz 13 skokova, po dve asistencije i ukradene lopte i jednom blokadom.

Centar Denvera se mučio u reketu sa Rišonom Holmsom koji je predvodio Kingse sa 24 poena (10/14) i 13 uhvaćenih lopti, ali je u završnici postigao jedan od ključnih koševa za +6 (94:88) pred poslednji minut meča.

Nemanja Bjelica je bio jedan od stubova igre Kingsa sa 35 minuta na parketu i ogromnom ulogom na oba dela terena. Pogodio je četiri trojke za 12 poena (4/11 iz igre) te imao 6 skokova uz po 3 asistencije i blokade.

Bogdan Bogdanović je sjajno otvorio meč i serijom razigravanja režirao seriju Kingsa za +7 u prvom poluvremenu, ali ga u nastavku nije služio šut za tri poena (1/7) pa je meč završio sa po 6 poena i asistencija uz 5 skokova.

Nagetse je do treće uzastopne pobede predvodio Džamal Marej sa 18 poena, 17 je dodao Geris Heris, dok je 13 ubacio Vil Barton uz 9 skokova.

Holmsa je u ekipi Kingsa najbolje pratio Dieron Foks sa 20 poena i 9 asistencija, dok je 12 dodao Herison Barns uz 8 skokova. Podbacio je Badi Hild pogodivši samo dva od 13 šuteva iz igre u četvrtom porazu Sakramenta u nizu.

Nagetsi su ušli bolje u meč i predvođeni Herisom stižu do 12:3, a u tom periodu Jokić skuplja 5 skokova, ali i pravi dva bespotrebna faula.

Kingsi se bude sredinom prve četvrtine, ubrzavaju ritam i u režiji Bogdanovićeve četiri asistencije i tri trojke Arize preokreću na 28:21 do kraja perioda.

Bogdanović se raspucao na startu drugog perioda i na dve asistencije Bjelice odvodi Kingse na 33:24. Ipak, brzopletost je koštala Kingse u narednih nekoliko napada, što Denver kažnjava i poenima Krega, Morisa i Grenta preokreće rezultat na 41:39.

Potom se na teren vratio i Jokić i odmah poentirao, ali nije uspevao da uđe u prepoznatljiv ritam, dok su Kingsi "rešetali" trojkama, uključujući i Bjelicu za vođstvo na poluvremenu 53:47.

Bjelica je imao odličnu rolu početkom drugog poluvremena sa dve uzastopne blokade i novom trojkom, dok je Jokića služio samo skok, a Bogdanović "grejao" klupu dok je Hild sve promašivao (0/7 iz igre).

Kingse je ubrzo potpuno izdao šut, zbog koga su bili konkurentni u prvom poluvremenu, pa Denver s pola snage poenima Bartona i Herisa hvata priključak, da bi Jokić košem posle ofanzivnog skoka izjednačio na 65:65.

Usledila je očajna epizoda Kingsa s obe strane parketa, previše "rupa" u odbrani te isforsirani napadi koje Bogdanović nije uspevao da završi.

Tako Nagetsi uprkos odlasku Jokića na klupu zbog četiri penala zahvaljujući ofanzivnom skoku stižu do +7 (77:70) pred poslednji kvartal.

Nastavili su Kingsi da se muče sa šutom i u odlučujućem periodu meča, Hild je i dalje promašivao, nije trojka htela ni Bogdanovića, pa je Denver postepeno stigao do dvocifrene razlike (83:72).

Nakon što Heris i Marej kažnjavaju grešku Hilda za +12, Denver staje i dozvoljava Kingsima da uhvate priključak pred poslednja dva minuta (88:90).

Usledila je dramatična završnica, Jokić postiže važan koš za +6 Nagetsa na 73 sekunde pre kraja (94:88).

Barton, Mari i Heris pogađaju za Denver u poslednjem minutu, ali Holms i Barns održavaju Kingse u životu, da bi nakon poena Herisa sa penala Ariza promašio trojku na 13 sekundi pre kraja i Denver stiže do treće pobede – 101:94.

Meč ste mogli da pratite u LIVE BLOGU B92:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.