Tužne vesti iz SAD, preminuo nekadašnji NBA Ol-star Klif Robinson

Izvor: Sportske.net, 29.Avg.2020, 18:41

Tužne vesti iz SAD, preminuo nekadašnji NBA Ol-star Klif Robinson

Nek mu je večna slava.

Tragične vesti iz SAD, bivši košarkaš Portlanda, Finiksa, Detroita, Golden Stejta i Nju Džersija Klif Robinson preminuo je danas u svojoj 53. godini.

On je 2018. godine imao moždani udar, a iste godine uklonjen mu je i tumor iz vilice, mada nije potvrđeno koji su uzroci prevremene smrti nekadašnjeg Ol-stara.

Njegova porodica je potvrdila pisanja američke štampe.

Robinson je 18 godina proveo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << NBA ligi od 1999. do 2007. godine.

Počeo je u Portlandu, gde je ostavio dubok trag za osam godina, potom je igrao za Finiks Sanse, Detroit Pistonse, Golden Stejt Voriorse i Nju Džersi Netse.

Sakupio je 1380 nastupa u regularnom delu sezone u NBA ligi, nalazi se na 13. mestu liste igrača sa najviše nastupa u najjačoj ligi sveta.

Igrao je 1994. godine i na Ol-star utakmici, a godinu dana ranije dobio je dve prestižne nagrade, za najboljeg defanzivca NBA lige i najboljeg šestog igrača.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.