Izvor: RTS, 20.Nov.2021, 05:17

Tejtum pokvario povratak "Kralja"

Košarkaši Boston seltiska savladali su na svom parketu ekipu LA Lejkersa sa 130:108. Meč su obeležili povratak Lebrona Džejmsa na parket nakon nešto duže pauze, kao i preokret Bostona koji je u jednom trenutku gubio sa 14 razlike.
Veoma zanimljiv meč odigrale su dve najtrofejnije franšize u istoriji NBA lige.

Boston seltiksi savladali su ljute rivale LA Lejkerse nakon preokreta u "Ti-Di Gardenu" rezultatom 130:108.
Lebron >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Džejms se vratio na parket i ponovo zadužio opremu "jezeraša", nakon što je propustio osam uzastopnih utakmica zbog povrede.
To ipak nije pomoglo timu iz Kalifornije da izađe iz krize, pa su tako Lejkersi nakon Čikaga i Milvokija, poraženi i na gostovanju u Bostonu. 
Doneo je Džejms novu energiju i dimenziju Lejkersima, koji su krajem prve i početkom druge četvrtine stekli ubedljivih 14 poena prednosti.
Ipak, ono što je boljka Lejkersa čitave sezone, kako je vreme odmicalo, tako su im energija i koncentracija popuštali, što je odličan tim Bostona znao da iskoristi.
Odlični su bili Tejtum, Šruder, Smart i Ričardson, na čijim krilima je Boston smanjio razliku na poen prednosti pred odlazak na poluvreme, a onda serijom 8:0 i 12:2, došao do dvocifrene prednosti. 
Lejkersi su uporno pokušavali da na individualni kvalitet Džejmsa i Dejvisa smanje razliku, ali je ona umesto toga sve više rasla, pa je Boston upisao veoma ubedljivu pobedu.
Veoma raspoložen bio je Džejson Tejtum, koji je meč završio sa 37 poena i 11 skokova.
Pomoć je imao u 22 poena Smarta, dok je Šruder ubacio 21, Horford 18, a Ričardson 15 poena.
U redovima Lejkersa najefikasniji su bili Dejvis sa 31, Džejms sa 23 i Entoni sa 13 poena. 
Nakon veoma lošeg početka sezone, Boston je stigao do osme pobede u 16 odigranih mečeva.
Sa druge strane, Lejkersi novim porazom dolaze do učinka od osam pobeda i devet poraza.
Rezultati sinoćnih mečeva NBA lige:
Detroit - Golden Stejt 102:105
Šarlot - Indijana 121:118
Sakramento - Toronto 89:108
Finiks - Dalas 112:104
Denver - Čikago 108:114
Nju Orleans - LA Klipersi 94:81
Milvoki - Oklahoma 96:89
Bruklin - Orlando 115:113
Boston - LA Lejkersi 130:108

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema košarke za starce - Lejkersi se raspadaju i pre nego što su se sastavili

Izvor: RTS, 20.Nov.2021

Nešto je dobrano trulo u državi Kaliforniji, a to nešto su LA Lejkersi. Lebron Džejms okupio je svoje drugove u najtrofejniju NBA franšizu, ali umesto da vrati "jezeraše" na šampionsku stazu od pre dve sezone, deluje da je ovaj projekat završen pre nego što je sklopnjen. Nešto će morati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.