TUGA: Preminula jedina žena koja je ispisala NBA istoriju! Samo nju su izabrali na NBA draftu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2022, 20:38

TUGA: Preminula jedina žena koja je ispisala NBA istoriju! Samo nju su izabrali na NBA draftu (VIDEO)

Osvojila je i olipmijsku medalju.

Legendarna američka košarkašica Lusija Haris preminula je u utorak, u 67. godini!

Ona je jedina žena koja je zvanično izabrana na draftu NBA lige, a u istoriju je ušla 1977. godine, pošto je dominirala tokom studentskih dana u Delta Stejtu, kada je draftovana kao 137. pik od strane Nju Orleans Džeza.

Iako je osvojila tri titule sa koledž timom, sa skoro 30 poena i 20 skokova u proseku u finalu, nije mogla posle >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da igra s obzirom na to da je ostala trudna i da je svoju profesionalnu karijeru prekinula kako bi se bavila predavanjem.

- Duboko smo tužni što moramod a podelimo vest da je naš anđeo, matrijarh, sestra, majka, baka, osvajač olimpijske medalje, kraljica košarke Lucija Haris, neočekivnao preminula u Misisipiju - stoji u saopštenju porodice Lusije Haris.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.