TRENUTAK KOJI JE PROMENIO NBA: Na današnji dan LEGENDARNI Kobi Brajant odigrao je oproštajni meč u Lejkersima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 16:30

TRENUTAK KOJI JE PROMENIO NBA: Na današnji dan LEGENDARNI Kobi Brajant odigrao je oproštajni meč u Lejkersima (VIDEO)

Samo četiri godine kasnije tragično je izgubio život.

Jedan od najboljih igrača u istoriji NBA Kobi Brajant, završio je blistavu igračku karijeru na današnji dan 2016. godine, odigravši poslednji meč u dresu Lejkersa.

Tog 13. aprila Los Anđeles Lejkersi su igrali protiv Jute Džez i pobedili 110:96, a Kobi je u poslednjoj utakmici za tim iz Solt Lejk Sitija postigao 60 poena!

Tokom većeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela neizbrisive 20-godišnje karijere, Mamba je postavljao lestvicu takovisoko da je samo nekoliko njih moglo da dođe do njegovog nivoa. U svom poslednjem meču koji mu je bio 1.346 u dresu Jezerdžija, Brajant je postavio još jedan u nizu rekorda.

- Jednostavno nisam želeo da igram loše - rekao je tada Brajant posle utakmice.

Tog 13. aprila, petostruki NBA šampion je prvi put još od februara 2009. godine ubacio više od 50 poena. U poslednjoj četvrtini Kobi je postigao 23 poena i vodio Lejkerse do preokreta, pošto je prethodno Juta vodila 15 razlike. Ekipa iz Los Anđelesa je trijumfom završila najgoru sezonu u klupskoj istoriji sa skorom 17-65.

Pre nego što je 4,1 sekundu pre kraja izašao iz igre, Brajant je dobio ovacije kompletnog Stejples centra. Kobi je 50 puta šutirao u ovoj utakmici, stigao do petog najefikasnijeg meča u karijeri i postao je najstariji igrač kojem je pošlo za rukom da ubaci 50 koševa.

Na žalost, legendarni košarkaš poginuo je u helikopterskoj nesreći 26. januara 2020. godine, sa ćerkom Đijanom Brajant i još sedmoro putnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.