TRAGEDIJA - POLICAJAC MU STAVIO KOLENO NA VRAT! NBA zvezda u suzama: Moj brat blizanac je UBIJEN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 11:33

TRAGEDIJA - POLICAJAC MU STAVIO KOLENO NA VRAT! NBA zvezda u suzama: "Moj brat blizanac je UBIJEN!"

"Ne mogu dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno!"

Smrt afroamerikanca Džordža Flojda (46) tokom policijskog prviođenja u ponedeljak izazvala je bes u Minesoti i celoj naciji, a pogodila je i bivšeg  NBA košarkaša Stivena Džeksona koji je igrao za Golden Stejt, Indijanu, San Antonio i druge timove.

Džekson i Flojd bili su bliski prijatelji, odrasli su zajedno u Hjustonu, pa su čak imali i nadimak jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za drugog: "Blizanac." Navodno je kod privođenja policajac stao kolenom na vrat Flojdu i držao ga na zemlji tako skoro 8 minuta, što je verovatno izazvalo kobne posledice.

- Ne mogu da dišem, ne mogu da dišem - vikao je Floid, ali se policajac nije obazirao.

- Ovo je ono zbog čega se moram probuditi- vidno emotivan i u suzama Džekson je rekao u videu koji je u utorak objavio na Instagramu.

- To je ono zbog čega se moram probuditi. Flojd je bio moj brat. Zvali smo se blizanci. Moj brat je bio samo tamo u Minesoti, on je promenio svoj život, otišao je u Minesotu, vozio je kamione.

Twin. I promise I won’t let this BS ride. Already talked to @shaunking. Anybody from Houston/ Cuney Homes u know this was my brother. Can’t let this ride. All hands on deck. Rest Easy Twin. #3rd #MinnesotaRacistAssCops

A post shared by Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) on May 26, 2020 at 9:03am PDT

- Poslao sam mu dve, tri kutije sa odećom. Moj drug je radio ono što je trebalo, čoveče, i ubiješ mog brata, čoveče. Ja sam na putu za Minesotu. Šta god mogu da učinim, ne mogu dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno. Nećete biti ljuti dok vas ne udari napred - rekao je Džekson.

On je inače podelio i informaciju da su policajci koji su ubili Flojda otpušteni. Inače, u Minesoti su danima demonstracije zbog policijske brutalnosti i ubistva Flojda.

My brother we won’t miss a beat. Say Twin we about to ride like no other. U can bet that. Texas will be represented in Minnesota make room we en route. Jail time and Losing Jobs ain’t enough this time. We need his kids taking care of and harsh penalties not no light jail time. I got u Twin Rest Easy. Salute to my brother @shaunking dealing with his mother being sick and he’s still 10 toes down. We all need to take notes. Love to all who have love for all ✊🏿✊🏼✊🏾✊🏻✊🏽✊

A post shared by Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) on May 26, 2020 at 1:23pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lebron o ubistvu Afroamerikanca: Love nas, da li shvatate? FOTO

Izvor: B92, 27.Maj.2020

Američki košarkaš Lebron Džejms oglasio se na Tviteru nakon smrt jednog Afroamerikanca u Mineapolisu, posle policijskog privođenja.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.