Sve je manje vremena: Džejms? Od toga nema ništa

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 19:46

Sve je manje vremena: Džejms? Od toga nema ništa

ESPN piše da i dalje postoje šanse da Džejms Harden napusti Bruklin Netse i dođe u Filadelfija 76erse, ali da pregovori ne teku glatko.

Saga zvana Džejms Harden će do 10. februara dobiti svoj epilog, jer je taj datum poslednji dan kada NBA ekipe mogu da dogovore trejd.

Dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski već danima piše o dolasku Džejmsa Hardena u Filadelfiju i kako njegova poslednja objava govori, pregovori ne teku "kao po loju".

Pre nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesec dana je prvi čovek Filadelfije Deril Mori nazvao generalnog menadžera Bruklina Šona Marksa kako bi se dogovorili za trejd i to je prema ESPN teklo ovako:

"Želeo bih da porazgovaramo o Džejmsu", rekao je Mori, a Marks ga upitao "Koji Džejms?", aludirajući na to da u Netsima postoje dva Džejmsa: Harden i Džonson, pa je Mori dodao "Džejms Harden" i dobio kratak odgovor: "Ne".

Pre nekoliko dana je situacija delovala tako kao da je samo pitanje trenutka kada će Džejms Harden napustiti Bruklin i otići u Filadelfiju, a onda je stigla izjava trenera Netsa Stiva Neša koji je rekao da Džejms Harden sigurno neće biti trejdovan.

I sam Džejms je rekao da je nezadovoljan u Netsima, da mu je potrebna nova sredina i da mu je u glavi jedino osvajanje šampionske titule.

Ono što je dosta zanimljivo je to da Harden zapravo nema agenta, ima poslovnog menadžera i advokate i njima se obratio kada je odlazio iz Hjuston Roketsa koji su mu uz pomoć agenata Vasermana (agenti na proviziju) pomogli da ode u Bruklin.

Nedugo nakon pomenutog telefonskog poziva, Harden i njegov poslovni menadžer počeli su potragu za agentom na proviziju i ponovo razgovarali sa ljudima iz Vasermana, što je jasan znak da je u tom momentu želeo da napusti Bruklin, piše ESPN.

Ukoliko Harden ne pređe u Filadelfiju i ne dogovori se sa Bruklin Netsima u vezi novog ugovora, on će po prvi put u svojoj karijeri postati slobodan agent.

"Zašto bi Bruklin prihvatio ponudu koja je manje vredna od Džejmsa Hardena, a manja i od cene koju bi Fila morala da plati da se reši ugovora koje trenutno imaju i napravila prostor za Hardena?", rekao je neimenovani generalni menadžer NBA tima za američki portal.

Saga i dalje traje, a kraj joj se ne nazire. Ipak, do 10. februara će neke stvari biti dosta jasnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.