Izvor: RTS, 02.Maj.2021, 07:22

Strašan tripl-dabl Dončića sa 20 asistencija, Oklahoma bez Pokua primila 152 poena

Bogat program NBA lige u noći između subote i nedelje obeležilo je nekoliko zanimljivih i efikasnih mečeva, kao i sjajne individualne partije određenih igrača. Srpski košarkaši, osim Nikole Jokića koji je ponovo dominirao i Bogdana Bogdanovića, koji se vratio posle kratke pauze zbog povrede, nisu dobili priliku da zaigraju.
Dalas je na svom terenu savladao Vašington rezultatom 125:124, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uz neverovatnu partiju Luke Dončića.

Slovenački reprezentativac imao je strašan tripl-dabl sa 31 poenom, 12 skokova i čak 20 asistencija (rekord karijere) i bio najzaslužniji za trijumf "teladi".
U Teksasu su viđena dva preokreta - prvo je Dalas ispustio dvocifrenu prednost, a onda uspeo da još jednom preokrene i u završnici meča stigne do trijumfa.
Utakmica u kojoj nastupa Rasel Vestbruk nije mogla da prođe bez njegovog pečata, pa je Brodi bio najefikasniji pojedinac sa 42 poena, 10 uhvaćenih lopti i devet uspešnih dodavanja.
Dalas je ostao šesti na Zapadu sa 36 pobeda i 27 poraza, koliko imaju i petoplasirani Lejkersi, dok su Vizardsi deseti na Istoku sa skorom 29-35.

Oklahoma je igrala bez Alekseja Pokuševskog i doživela pravi debakl od Indijana Pejsersa, pošto je poražena rezultatom 152:95.
Tander je, koliko god zvuči neverovatno, mogao i gore da prođe, pošto je u prve tri četvrtine primio čak 126 poena i, da Pejsersi nisu prikočili, katastrova bi imala i veće razmere.
Dominantan je bio Domantas Sabonis koji je takođe upisao tripl-dabl sa 26 poena, 19 skokova i 14 asistencija.
Baš kao Marjanović, ni Nemanja Bjelica ponovo nije dobio šansu u Majamiju, koji je sa 127:107 savladao Klivlend i nastavio borbu za plej-of.

Pobede su još ostvarili Šarlot hornetsi, Golden Stejt voriorsi, Nju Orleans pelikansi, Orlando medžik, Juta džez...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bogdan ubacio 15 u pobedi, Sulud okršaj Luke i Rasa

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2021

U noći između subote i nedelje u NBA šampionatu na programu je bilo deset utakmica, a Atlanta Hoksi su na domaćem terenu rezultatom 108:97 savladali Čikago Bulse u meču u kojem je srpski bek Bogdan Bogdanović imao prosečno izdanje za svoje veoma visoke standarde u poslednjem mesecu. Dalas Meveriksi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.