Stigao demant i iz NBA lige

Izvor: B92, 22.Okt.2021, 19:42

Stigao demant i iz NBA lige

Oglasila se i NBA liga povodom osnivanja novog takmičenja u Evropi.

Španska Marka je prenela da je NBA komesar Adam Silver uputio pismo izvršnom direktoru Evrolige Đordiju Bertomeu o osnivanju NBA divizije u Evropi, ali je to sada demantovano.

Portparol NBA lige Mark Bas je objasnio.

"NBA ima dugogodišnju saradnju sa FIBA sa ciljem razvoja košarke širom sveta kroz inicijative kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Basketball Without Borders (Košarka bez granica) i Košarkaška liga Afrike (BAL). Takođe smo godinama igrali niz predsezonskih utakmica protiv timova iz Evrolige. Kao deo naše stalne saradnje sa obe zainteresovane strane, nedavno smo bili pozvani da učestvujemo u diskusijama o tome kako možemo da radimo zajedno na razvoju košarke u Evropi. Radujemo se što ćemo učestvovati u daljim razgovorima", rekao je Bas.

NBA Liga takođe saopštava da komesar NBA lige Adam Silver nije uputio nikakvo pismo direktoru Evrolige Đordiju Bertomeuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.