Sin tražio tehničku za oca

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin tražio "tehničku" za oca

Derbi meč sinoćnjeg programa u NBA ligi odigrali su u Hjustonu Rokitsi i Klipersi, ali je pobeda domaćeg sastava (102:93) delimično pala u drugi plan zbog nesvakidašnjeg gesta Ostina Riversa, koji je u finišu meča tražio da se treneru gostiju a njegovom ocu Doku dosudi tehnička greška. Ta želja mu je uslišena.
"Zar i ti, sine Ostine?", verovatno je u jednom trenutku tokom rasprave sa sudijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pomislio Dok Rivers, dok je nedaleko od njega njegov sin rukama gestikulirao da mu se svira "tehnička".

Problem i nesporazum Riversa seniora i arbitara nastao je oko (ove sezone uvedenog) trenerskog "čelendža", koji je strateg Klipersa tražio na minut i po do kraja meča pri vođstvu protivnika od 96:88.
Kako je posle meča objasnio, Dok je pokušavao da dobije prispitivanje jedne odluke, ali je problem nastao kada mu je sudija Toni Braders saopštio da nema dva tajm-auta na raspolaganju kako je stajalo na semaforu, već jedan koji je iskoristio da prekine igru, te nije imao pravo na čelendž.
"Kada sam tražio jedan, onda su mi rekli da nemam više. Takve greške ne smeju da se ponavljaju. To ne sme da se dogodi na ovom nivou. Nisam psovao samo sam rekao da je ludo. Razočaran sam", rekao je Dok Rivers.
Da sve bude zanimljivije, potrudio se njegov sin Ostin, koji sada nastupa za Hjuston, a koji je u toj situaciji bio vrlo aktivan i uporno je od sudija tražio da kazne njegovog oca.

Kada se to i dogodilo, Ostin je sa osmehom na licu i podignutim rukama slavio takvu odluku sa publikom u "Tojota centru". 
Dok je i na to imao komentar posle meča: "I trebalo je to da radi. I da, video sam ga", kroz osmeh je ipak prokomentarisao tu neobičnu situaciju.
Ostin je takođe bio iskren kada je govorio o svom viđenju tog događaja.
"Video sam da je nervozan, primetio sam da trepće karakteristično kad je ljut. Jesam pokazivao da treba da mu daju 'tehničku', i dali su mu je. Nisam čovek koji pogoršava situaciju, već uvek smirujem. Ali neću da krijem, uživao sam u ovome", rekao je Ostin.

U Sjedinjenim Državama se tačno za dve nedelje slavi Dan zahvalnosti, pa će verovatno biti zanimljivo na večeri u porodici Rivers...

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.