STIGLA PODRŠKA IGRAČIMA: Zaposleni u sedištu NBA lige stupili u štrajk

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 18:51

STIGLA PODRŠKA IGRAČIMA: Zaposleni u sedištu NBA lige stupili u štrajk

U toku dana će pokušati da kontkatiraju nadležna tela.

U znak solidarnosti za košarkašima i košarkašicama u borbi za socijalnu pravdu, oko 100 zaposlenih u sediu NBA lige u Njujorku stuilo je danas u štrajk. Oni će u toku dana pokušati da stupe u kontakt sa nadležnim telima, prenose američki mediji, a zaposleni su poslali pismo komesaru lige Adamu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Silveru i zameniku komesara Marku Tejtumu.

 - Verujemo da NBA, njeno rukovodstvo i Odbor guvernera mogu da urade više u borbi protiv policijske brutalnosti i sistemskog rasizma uovoj zemlji", navodi se u dopisu.

Sve je počelo u sredu uveče kada je ekipa Milvoki Baksa odbila da izađe na teren i odigra peti meč prve runde plej-ofa protiv Orlando Medžika, a zatim je došlo do otkazivanja i ostalih mečeve. Navodno su igrači zahtevali od vlasnika klubova i čelnika lige da urade više u borbi protiv društvene nejednakosti posle novog incidenta koji je zapalio SAD kada je u Viskonsinu od strane policajaca upucan Džejkob Blejk.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.