SRBIN OPČINIO AMERIKU Zbog majstorija, Nikola Jokić odlukom NBA lige DVAPUT učestvuje na Ol-staru!

Izvor: Press, 06.Feb.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN OPČINIO AMERIKU Zbog majstorija, Nikola Jokić odlukom NBA lige DVAPUT učestvuje na Ol-staru!

Nikola Jokić će, odlukom čelnika NBA lige, učestvovati na dva Ol-star događaja tokom "vikenda svih zvezda" koji se od 15. do 17. februara održava u Šarlotu.
Foto:Blic
Jokić je, podsetimo, glasovima NBA trenera, uvršten među sedmoricu rezerva sa Zapadne konferencije i biće deo glavnog događaja, Ol-star utakmice koja je na programu u noći između nedelje i ponedeljka, 17./18. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << februara po srednjeevropskom vremenu (dva sata iza ponoći po našem). Međutim, to nije sve.
NBA liga je saopštila da će 23-godišnji centar iz Srbije nastupiti i drugog dana Ol-star spektakla, u subotu 16. februara po lokalnom, odnonosno nedelju po srednjeevropskom vremenu, kada je na programu takmičenje "Izazov u veštinama".

Tada će Jokić, Luka Dončić, Nikola Vučević, Dearon Foks, Kajl Kuzma, Majk Konli, Džejson Tejtjum i Tre Jang, kroz nokaut sistem (četvrtfinale, polufinale i finale), pokušavati da u duelima "1 na 1" nadmaše jedan drugoga u veštinama sa košarkaškom loptom.

Nakon žreba koji tek treba da bude obavljen, tada će po dvojica rivala izlaziti na teren, svako na svoju polovinu igrališta, i pokušavati da što brže i što bolje obavi zadatke koji podrazumevaju driblinge, dodavanja, kretnju i šutiranje sa distance. Pobednik prolazi u sledeću rundu, a za titulu su potrebna ukupno tri trijumfa - u četvrtfinalu, polufinalu i finalu.
Foto: Tanjug/AP
Nikola Jokić
Ta noć između subote i nedelje po našem vremenu obilovaće događajima na najvećem košarkaškom spektaklu na svetu. Jer, pored "Izazova u veštinama", održaće se i takmičenje u zakucavanjima (učesnici: Majls Bridžes, Džon Kolins, Hamidu Dialo i Denis Smit mlađi), a i nadmetanje u šutiranju trojki (za trofej će se boriti: braća Kari, Stef i Set, Devin Buker, Deni Grin, Džo Heris, Badi Hild, Demijan Lilard, Kris Midlton, Kemba Voker i Dirk Novicki).
Dan kasnije na programu je glavni događaj, Ol-star meč, za koji će tačni sastavi ekipa biti poznati ovog petka, kada kapiteni, Janis Adetokunbo i Lebron Džejms, izaberu po sopstvenoj volji timove koje predvode.
Foto: John G. Mabanglo / EPA;
Bogdan Bogdanović

A prvog dana Ol-star svetkovina, u tri noću po srednjeevropskom vremenu u subotu 16. februara, odnosno u 9 uveče u petak 15. februara po lokalnom, Bogdan Bogdanović će predstavljati Srbiju u meču "Zvezde u usponu", kada će se na terenu naći odabrani igrači koji trenutno igraju prvu ili drugu sezonu u NBA ligi. Bogdanović će nastupati za "Tim sveta", a naspram njegove ekipe naći će se selekcija Sjedinjenih Američkih Država.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Press...






Povezane vesti

JOKIĆU DVOSTRUKA ULOGA NA OL STARU: Evo gde će se Nikola još nadmetati (VIDEO)

Izvor: Kurir, 06.Feb.2019

Srpski košarkaš Nikola Jokić je biran u Ol star tim, ali glavni događaj u Šarlotu neće biti jedino gde će srpski as učestvovati tokom vikenda od 15. do 17. februara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.